Nieuw VRTO-lid Hooymeijer Stevedoring stelt zich voor

Nieuw VRTO-lid Hooymeijer Stevedoring stelt zich voor

Sinds maart is Hooymeijer Stevedoring lid van de VRTO. Het Vlaardingse Hooymeijer kent een lange geschiedenis in de regio en groeide uit van familiebedrijf in het wegtransport naar een brede logistieke dienstverlener met verschillende specialisaties en meer dan 190 medewerkers in de gehele HM Group waar het onderdeel van uitmaakt. Aan het woord zijn eigenaar Marco de Groot en Oscar Hooymeijer, manager special transport & stevedoring.
Marco de Groot en Oscar Hooymeijer_klein.jpg

Niet de kat uit de boom kijken
Manager Oscar Hooymeijer is inmiddels de derde generatie binnen het bedrijf. In 2007 werd het bedrijf verkocht en is het in bezit van Marco de Groot. Sindsdien is ook Marco betrokken bij het bedrijf. De Groot: “Oscar en ik kenden elkaar al eerder. Bij Oscar was de liefde voor het bedrijf aangeboren, bij mij is het ontstaan toen ik als onderhuurder binnen het bedrijf werkte. Samen met andere bedrijven vormen we de HM Group.” Hooymeijer vult aan: “In de jaren 80 ontstond Hooymeijer Stevedoring, dat nu lid is geworden van de VRTO. Dat begon met de overslag van stukgoed, meestal staal, maar ook andere goederen. We zijn als bedrijf binnen de groep een relatief kleine speler in een nichemarkt van speciaal transport en inmiddels zitten we ook op behoorlijke schaal in warehousing.” Toch kunnen ook de kleinere spelers van toegevoegde waarde zijn, denkt De Groot: “Als kleine speler kunnen we nog wel wat leren, maar het is zeker niet de bedoeling dat we enkel de kat uit de boom komen kijken. We willen graag kennismaken met vakgenoten, meedoen en kijken hoe we elkaar van dienst kunnen zijn.”

Naadloze service
De onderscheidende factor van Hooymeijer is het totaalpakket aan diensten (bijzondere combinatieklussen) dat het bedrijf levert. De Groot: “Expediteurs door heel Europa heen weten ons te vinden als het gaat om wat wij noemen combinatieklussen. Omdat onze service naadloos op elkaar aansluit kunnen wij van Rotterdam tot en met Basel de gehele keten bedienen.” Daarbij komt natuurlijk vakkennis, vervolgt De Groot: “Zo hebben we in september een medewerker in dienst met vijftig jaar ervaring in zijn vak, die al zijn ervaring deelt met de hele buitenploeg. Als de lading hier in Rotterdam door de containerdeur past, krijgen wij het er op een manier in zodat de mensen aan de andere kant het er ook weer schadeloos uit kunnen krijgen.”

Met de blokkade in het Suezkanaal en de aanhoudende coronacrisis wordt een groot beroep gedaan op de flexibiliteit van de medewerkers. Tot nu toe lukt dat goed. Hooymeijer: “De RIVM-maatregelen zijn ingevoerd en worden strikt nageleefd, dit heeft geleid tot wat aanpassingen op de werkvloer. Verder hebben we redelijk op dezelfde manier kunnen doorwerken. Eigenlijk is de gehele containermarkt, los van de Suezblokkade, overspannen. Het is elke dag weer maatwerk leveren, bijsturen en omschakelen. Gelukkig zijn we aardig flexibel.”

Boodschap voor de leden:
De Groot: “Wij kijken ernaar uit om kennis te maken met de andere leden op een vergadering of netwerkbijeenkomst en we willen graag actief bijdragen. Als je gezamenlijk met je collega-bedrijf om de tafel zit over bepaalde dossiers zijn wij van mening dat we samen tot hele interessante inzichten kunnen komen.”

Meer informatie
Marco de Groot
, eigenaar Hooymeijer, tel.: 06 46 17 84 70 en Oscar Hooymeijer, manager special transport & stevedoring, tel.: 06 27 09 00 31. Website: https://www.hm-group.nl/nl.