Introductie nieuwe XS-ID App Secure Logistics tijdens ledenbijeenkomst

Introductie nieuwe XS-ID App Secure Logistics tijdens ledenbijeenkomst

Begin oktober hebben we onze contractorleden en buitengewone leden na lange tijd weer ontvangen op de Maasvlakte Plaza, de succesvolle truckparking op Maasvlakte II. Er werd uitgebreid stilgestaan bij actualiteiten als reputatie, klimaatvraagstuk, corona en arbeidsmarkt. In het kader van integriteit gaf Deltalinqs-dochteronderneming Secure Logistics een presentatie over de stand van zaken van het Digital Safety Passport, het XS-ID (digitale identiteit) en de nieuwe XS-ID App.

XS-ID App
Onlangs ontwikkelde Secure Logistics een XS-ID App, die chauffeurs, monteurs en ingehuurde medewerkers eenvoudig toegang geeft tot bedrijfsterreinen (al dan niet geautomatiseerd) of de digitale wereld met behulp van een tweetrapsverificatie. De app monitort bovendien of alle certificaten en trainingen van deze medewerkers nog up-to-date zijn.

Head of commercial affairs Frank de Krou: "De app sluit aan op de wensen en verzoeken die wij krijgen vanuit onze achterban. Met de app bieden wij onze deelnemers een persoonlijke AVG-proof wallet, met tal van functionaliteiten. De app genereert bijvoorbeeld een cijfer- of QR-code om veilig mee te kunnen inloggen. Dat is handig en veilig omdat steeds vaker gevraagd wordt om in te loggen op applicaties die buiten het eigen netwerk draaien. Daarnaast kan de identificatie uitgebreid worden met certificeringen van de medewerker, daarmee is het mogelijk om alle gegevens die vroeger in het ‘groene boekje’ stonden, nu in een oogopslag in de app te kunnen inzien (en tonen). De app ontzorgt de betreffende medewerker en stuurt een pushmelding als een bepaalde training moet worden herhaald."

XS-ID Online
Voor werkgevers is er de XS-ID Online portal. Het beheer van identiteiten, controle op expiratiedata van onder andere trainingen, certificeringen of poortinstructies, het aanvragen van passen of digitale identiteiten (XS-ID) met de app, alles wordt vanuit deze beveiligde omgeving beheerd.

Groei
Secure Logistics werd in 2003 als 100% dochterneming opgericht door en voor de Deltalinqs-community. Sinds het prille begin is Secure Logistics flink gegroeid. Dat is vooral goed nieuws voor de tienduizenden gebruikers, want hoe groter de community, hoe groter het gemak. Meer dan 7.400 bedrijven, 51.000 gebruikers en 97 acceptatiepunten in Nederland, België en Duitsland zijn inmiddels aangesloten.

Meer informatie
Frank de Krou
, website: www.secure-logistics.nl.