Burgemeester Aboutaleb opent trainingstour om weerbaarheid havenmedewerkers te bevorderen

Op maandag 13 september opende burgemeester Aboutaleb een trainingstour door de Rotterdamse haven, om havenmedewerkers weerbaarder te maken tegen drugsronselaars. 

Deze trainingstour is een van de onderdelen van de totaalaanpak in de haven, waarin de gemeente Rotterdam, Zeehavenpolitie, Douane, Havenbedrijf Rotterdam, Openbaar Ministerie, FIOD, Deltalinqs en het bedrijfsleven samenwerken aan het bevorderen van de integriteit en veiligheid in de Rotterdamse haven.

De pogingen van drugsronselaars om zich via havenmedewerkers toegang te verschaffen tot informatie en haventerreinen zijn een hardnekkig probleem. De trainingstour is één van de vele acties die hiertegen wordt ingezet.

Omgebouwde zeecontainer
In een speciaal voor de gelegenheid omgebouwde zeecontainer worden medewerkers getraind om hun weerbaarheid te vergroten. Met behulp van 360° video en VR-techniek wordt een inkijk gegeven in de benaderingsmethodes van ronselaars en hoe men daarmee om kan gaan. Trainingsacteurs geven via gespeelde scenes inzicht in do's en don’ts. De training maakt het onderwerp ook tussen de collega’s onderling bespreekbaar.

Grote belangstelling
De belangstelling voor de trainingscontainer is enorm. Tot het einde van dit jaar laten ruim 40 organisaties maar liefst bijna 4.000 medewerkers trainen. Ook in de komende jaren zal de trainingstour en de omgebouwde zeecontainer actief blijven op verschillende locaties.

Meer informatie: https://www.rotterdamsehavenveiligehaven.nl