Buitengewoon lid Vicoma Consultancy & Engineering aan het woord

Buitengewoon lid Vicoma Consultancy & Engineering aan het woord

Al meer dan tien jaar is Vicoma Consultancy & Engineering aangesloten bij het netwerk van Deltalinqs. Het veelzijdige advies- en ingenieursbureau ondersteunt industriële bedrijven in het havengebied van begin tot eind bij technische vraagstukken. Vandaag is het woord aan commercieel directeur Bastiaan Leeuw: “Het lidmaatschap betekent voor ons zowel kennis halen als brengen.”

Ontzorgen van A tot Z
Met vier vestigingen verspreid door het land en 250 medewerkers in dienst, biedt het advies- en ingenieursbureau Vicoma een ruim aanbod aan technische dienstverlening. In de Rotterdamse haven vinden de werkzaamheden vooral plaats bij raffinaderijen, tankopslagbedrijven en in de chemie.
1-10 BastiaanLeeuw_Vicoma.jpg
Leeuw: “We voeren middelgrote projecten uit, allemaal geclusterd rondom wat hier als bulk wordt aangevoerd, opgeslagen en verwerkt. Daarbij ontzorgen wij onze klanten van A tot Z. Bijvoorbeeld bij de aanleg van een nieuw intern transportsysteem of een procesinstallatie, waarbij we niet enkel de engineering doen, maar ook de bouwbegeleiding of zelfs volledig project management.” Recent is daar nog een extra tak inkoopbegeleiding aan toegevoegd. “We merken steeds vaker dat klanten bij kleinere routineklussen voor activiteiten als inkoop of risicobeheersing ook ontzorgd willen worden. Steeds vaker kunnen we dus ook dit deel van projecten voor onze rekening nemen”, zegt Leeuw.

Digitale Q&A bijeenkomst

Als buitengewoon lid is het onderhouden van de banden met bedrijven in het netwerk de belangrijkste factor van het lidmaatschap. Een mooi voorbeeld is de digitale Q&A bijeenkomst over onder meer cybersecurity, stikstof en milieu van 8 juli jl. “We willen natuurlijk zichtbaar zijn in het netwerk, maar tegelijk biedt het ons ook de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van thema’s die spelen. We zijn niet groot genoeg om helemaal aan de voorkant betrokken te worden bij nieuwe wet- en regelgeving, dus bieden dit soort bijeenkomsten ons de kans om op de hoogte te blijven van wat speelt bij onze klanten,” zegt Leeuw. Via de digitale kanalen lukte het goed om op de hoogte te blijven, in wat in alle andere aspecten geen eenvoudig jaar was. “Iedereen weet inmiddels goed de weg te vinden via Teams, wat ook geleid heeft tot een nieuwe balans tussen thuis werken en fysieke aanwezigheid. Het is goed om te zien dat er langzaamaan herstel optreedt in de markt en vanuit die nieuwe balans kijken we dan ook positief naar de toekomst!,” concludeert Leeuw.

Meer informatie?
Bastiaan Leeuw, commercieel directeur Vicoma (bastiaan.leeuw@vicoma.nl, 06-57572309)
www.vicoma.nl