Buitengewoon lid vhp human performance stelt zich voor

Buitengewoon lid vhp human performance stelt zich voor

Het veelzijdige adviesbureau vhp human performance is als buitengewoon lid al ruim zeven jaar actief in het netwerk van Deltalinqs en bij velen in de haven geen onbekende meer. De voorbereidingen voor hun webinar op 30 juni zijn daarnaast in volle gang. Aan het woord is directeur Peter van Scheijndel: “Via Deltalinqs kunnen we dichter bij onze klanten staan, hun toekomstplannen begrijpen en daarmee goed aansluiting krijgen bij hun ideeën en uitdagingen.”

Verschillende expertises
Het Haagse bedrijf werkt vanuit de gedachte dat techniek ten dienste moet staan van de mens. Ook in de haven, waar het bedrijf al een groot aantal projecten met succes afrondde. Van Scheijndel: “Kort samengevat ontwerpen wij werk waarin mensen goed tot hun recht komen. Ondanks de veelbelovende technologische ontwikkelingen die plaatsvinden, willen wij mensen het gevoel geven dat zij in control zijn en blijven. Dat is het geval in elke branche waarin wij actief zijn, die zich in grote lijnen clusteren rondom smart public, smart industry en smart health.”

Het bedrijf telt zo’n 24 medewerkers en vormt zo een divers collectief van verschillende expertises. Van Scheijndel, zelf bewegingswetenschapper, licht toe: “We hebben psychologen, gedragswetenschappers, organisatieadviseurs, industrieel ontwerpers en meer, die van visieontwikkeling tot implementatie betrokken zijn bij bijvoorbeeld het ontwerpen van een kantooromgeving of een meldkamer. Zo hebben wij industriële controlrooms ontworpen, maar ook een sjordersbedrijf geholpen met de duurzame inzetbaarheid van hun vaak fysiek zware werk en voor het Havenbedrijf Rotterdam hebben wij het Haven Coördinatie Centrum ontworpen. Allemaal met het uitgangspunt het werk beter en efficiënter te maken.”

Lidmaatschap en webinar op 30 juni
Uiteindelijk zorgde destijds een combinatie van factoren ervoor dat vhp human performance lid werd van Deltalinqs. Van Scheijndel: “We werden enthousiast gemaakt om lid te worden door allerlei klanten in het havengebied. Daarbij kwam ook dat wij via Deltalinqs dichter bij onze klanten wilden staan. Door de pandemie is die wens nog nadrukkelijker geworden, vooral in de industrie. Van Scheijndel wil daarbij waarschuwen voor eventuele valkuilen: “De pandemie heeft vooral bij de industrie ervoor gezorgd dat sommige projecten op de lange baan werden geschoven, maar we merken dat deze nu weer worden opgepakt. Het investeren in duurzame inzetbaarheid van medewerkers verdween bij velen tijdens de financiële crisis van 2008 van de radar met alle gevolgen van dien. Als straks de arbeidsmarkt weer aantrekt willen we bedrijven ervoor hoeden niet weer in deze valkuil te trappen.”

Volgende maand zal vhp hier tijdens het webinar, dat in samenwerking met Deltalinqs wordt organiseerd, nader op ingaan belooft Van Scheijndel: “Op 30 juni zijn hybride werken ('weer terug naar zaak?') en duurzame inzetbaarheid de belangrijkste onderwerpen. Daarbij willen we uiteraard niet alleen zenden, maar ook graag met de leden in gesprek gaan over hun ervaringen en uitdagingen op deze thema's. Het wordt een interactieve sessie waarbij we deelnemers met praktische vraagstukken en voorbeelden willen inspireren.”

Boodschap voor de leden
Van Scheijndel: “Pak het vraagstuk van duurzame inzetbaarheid van medewerkers bij de horens, verslap niet omdat er nu een crisis is. Verder verwachten we ook in de toekomst op dit domein met de leden goed te kunnen samenwerken."

Meer informatie?
Contact: Jan Legters, janlegters@vhp.nl, 06 - 49 05 25 30, website: www.vhp.nl.