Steven Lak ontvangt Grootanker

Steven Lak ontvangt Grootanker

Tijdens het 20e Jaardiner van Deltalinqs, op maandag 20 januari 2020, heeft vertrekkend voorzitter Steven Lak, als dank voor zijn bijzonder onderscheidende en langjarige inzet voor het havenbedrijfsleven, het Grootanker van de Haven van Rotterdam uitgereikt gekregen.

CEO Havenbedrijf Allard Castelein memoreerde in zijn toespraak de vele rollen en functies van Steven Lak als achtereenvolgens ambtenaar, in de sleepwereld, de tankopslag, de droge bulk, bij het Havenbedrijf zelf, in de containeroverslag en, na een korte tussenpose, de laatste zeven jaar als voorzitter van Deltalinqs.

Castelein omschreef Lak als een verbindende, betrouwbare, standvastige partner die zijn boodschap goed weet over te brengen richting bedrijven, bestuurders, overheden en media.

Grootanker
Het Grootanker is de hoogste onderscheiding van de Rotterdamse haven en wordt toegekend aan iemand die een zeer onderscheidende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de haven. Sinds 2006 is deze onderscheiding pas zes keer uitgereikt. De laatste keer was in 2017 aan de heer R.P.M. van Slobbe.