In memoriam Atzo Nicolaï

In memoriam Atzo Nicolaï

Op 19 augustus jongstleden is Atzo Nicolaï - tot zeer recent voorzitter van Deltalinqs en RPPC op 60-jarige leeftijd - overleden. Atzo had geen kans en mogelijkheid om te strijden tegen een slopende ziekte. Het is oneerlijk, bijzonder verdrietig en de snelheid van het proces was onwerkelijk. Wij zijn er confuus van.

Begin dit jaar startte Atzo Nicolaï in de mainport Rotterdam. Met zijn omvangrijke bestuurlijke ervaring, zowel binnen de overheid, politiek als het bedrijfsleven, was hij de juiste persoon op de juiste plaats. Hij voelde zich dan ook als een vis in het water. Ondanks de belemmeringen vanwege de COVID-19 crisis nam hij direct diverse cruciale dossiers met veel enthousiasme en met grote deskundigheid ter hand. Zijn adagium dat publieke en private partijen elkaar nog beter moeten begrijpen en zo tot nog grotere resultaten moeten kunnen komen, werd direct door hem ten uitvoer gebracht. Helaas heeft dit geen verder vervolg mogen krijgen.

Met veel respect blijven wij ons zijn innemende persoonlijkheid en inzet voor de havengemeenschap herinneren.

Mede namens Atzo’s vrouw Hilde zijn wij dankbaar voor de vele warme blijken van medeleven die wij in de afgelopen weken en dagen hebben mogen ontvangen. 

Vanwege de COVID-19 maatregelen wordt Atzo zaterdag 29 augustus in besloten kring begraven. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Hilde, kinderen Veerle, Siard en Wietze en verdere familie.