Netwerkbijeenkomst: 'vlooien' als sociaal bindmiddel

Netwerkbijeenkomst: 'vlooien' als sociaal bindmiddel

Om de nauw bij Deltalinqs betrokken medewerkers van de leden te bedanken, organiseerden we voor hen op 7 oktober een netwerkbijeenkomst, waar deze keer het ‘vlooien’ als sociaal bindmiddel centraal stond.

Na de ontvangst in de vernieuwde Haaienzaal in Diergaarde Blijdorp bedankte voorzitter Steven Lak de aanwezige leden voor hun inbreng bij veel onderwerpen en overleggen.

Vervolgens nam Daniel Seesink van BewustZoo het gezelschap mee in de gedragingen van apensoorten en bracht hen - aan de hand van een aantal waarnemingen - de beginselen van het vlooien bij. Zijn boodschap op het gebied van veiligheidsbewustzijn is: "Professioneel vlooien is geen doel op zich. Het is wel een uitstekend middel om binding met en vertrouwen in elkaar te krijgen. Dat maakt het makkelijker om elkaar aan te spreken. Bijvoorbeeld op onveilig gedrag."

De directeur van Diergaarde Blijdorp, Erik Zevenbergen, maakte als gastheer kort kennis met de zaal en benadrukte het belang van het elkaar kennen.

Na een tocht over het park met treintjes of te voet werden daarna de verschillende apensoorten bezocht, zoals de wanderoes, de gelada’s en natuurlijk de gorilla’s met Alpha-man Bokito. Deskundige gidsen legden hierbij verbanden tussen het verhaal van Daniel en de gedragingen die de apen in de verblijven vertoonden. Tijdens het afsluitende netwerkmoment werd er al flink 'gevlooid' door de aanwezigen.

Dat het programma positief werd ontvangen en men ook daadwerkelijk iets had opgestoken bleek uit de leuke reacties. Een reactie uit de zaal: "Bij het voorbeeld van de Alpha-man zag ik een aantal overeenkomsten met onze manager... ;-)"