Impuls aan bio-LNG in Rotterdam

Impuls aan bio-LNG in Rotterdam

Rotterdam Port Fund en NIBC Bank hebben gezamenlijk een meerderheidsbelang genomen in Rolande, de ontwikkelaar en exploitant van LNG-tankstations en producent van bio-LNG.

"Met bio-LNG kunnen we een hoop CO2, NOx en fijnstofemissie voorkomen. Bovendien is een motor op LNG niet alleen schoner, maar ook stiller. Geen wonder dat deze duurzamere brandstof steeds populairder wordt. Tegelijkertijd staat of valt het succes ervan met de beschikbaarheid van de brandstof én het aantal punten waar je het kunt tanken of bunkeren. Daarom ben ik blij met deze stap van het Rotterdam Port Fund en verwacht ik dat het aantal tankstations hierdoor sneller zal toenemen", zegt Alice Krekt, programmadirecteur Deltalinqs Climate Program.

Doorontwikkelen
Voor het Rotterdam Port Fund past Rolande in het investeringsprofiel. "Het gebruik van LNG als brandstof is voor de transportsector een rendabel en direct inzetbaar alternatief voor diesel", zegt Bastiaan van der Knaap, managing director van het Rotterdam Port Fund. "Het doorontwikkelen naar een groter gebruik van bio-LNG leidt tot nog meer voordelen op het gebied van uitstoot en wij willen Rolande graag bijstaan om dit te realiseren."

Uitbreiding
"Nu LNG een steeds belangrijkere positie krijgt op de markt is schaalgrootte en uitbreiding naar andere landen in onze visie essentieel. Met de komst van Rotterdam Port Fund en NIBC worden de geplande uitbreidingen versneld mogelijk gemaakt", is de verwachting van Fred Schouten, directeur van de huidige grootaandeelhouder IVECO Schouten.