Atzo Nicolaï nieuwe voorzitter Deltalinqs en RPPC

Atzo Nicolaï nieuwe voorzitter Deltalinqs en RPPC

Atzo Nicolaï wordt de nieuwe voorzitter van Deltalinqs (de Rotterdamse ondernemersorganisatie voor de haven en industrie) en de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). De besturen van Deltalinqs en RPPC hebben daar unaniem mee ingestemd. Hij begint 1 januari 2020 en zal 20 januari aanstaande tijdens het Deltalinqs-jaardiner het voorzitterschap overnemen van Steven Lak, die vanaf 2012 deze rol heeft vervuld.

Atzo Nicolaï was de afgelopen acht jaar president van DSM Nederland en voorzitter van het DSM Pensioenfonds. In die tijd was hij onder meer medeoprichter van de Brightlands Chemelot Campus en van Chemelot 2025 (de organisatie van de bedrijven op Chemelot). Daarvoor was hij onder andere minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en staatssecretaris Europese Zaken.

Deltalinqs en RPPC zijn verheugd over zijn komst. Vicevoorzitter Leo Ruijs namens beide besturen: “Zoveel ervaring in zowel het bedrijfsleven als in de politiek is bijzonder en kunnen we goed gebruiken. Wij denken dat hij de geschikte persoon is om de uitdagingen van de Rotterdamse haven- en industriebedrijven aan te gaan, zoals de energietransitie, de verdere digitalisering en diverse andere vraagstukken.”

Atzo Nicolaï: “Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan in deze belangrijke en innovatieve wereld met grote maatschappelijke uitdagingen. Daarnaast zal ik het grote belang van de Rotterdamse haven graag nationaal en internationaal uitdragen.”