Subsidie H-vision

Subsidie H-vision

In augustus is de pre-pilot study van het H-vision project van start gegaan. Deze zomer heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie toegekend aan deze haalbaarheidsstudie.

In de pre-pilot study H-vision onderzoeken dertien bedrijven samen met Deltalinqs en TNO, de technische, economische en financiële randvoorwaarden van grootschalige toepassing van blauwe waterstof voor industriële toepassing als vervanger van traditioneel aardgas. Deze transitiestap faciliteert de overgang naar de inzet van groene waterstof in de industrie in de periode na 2030.

In het samenwerkingsverband participeren Deltalinqs, TNO, Air Liquide, BP, Engie, Equinor, Gasunie, Gasterra, OCI Nitrogen, Port of Rotterdam, Shell, TAQA, Uniper, Koninklijke Vopak en Linde. Voor de uitvoering van de pre-pilot study is een vijftal werkgroepen geformeerd (Business, Technology, Markets, CO2 storage en Stakeholdermanagement & Communications) waarin medewerkers van de deelnemende bedrijven actief zijn. De overall projectleiding ligt bij Deltalinqs.

Uitgebreide communicatie over het project zal vanaf begin oktober plaatsvinden, uiteraard ook via deze nieuwsbrief en de Deltalinqs-website.