Leerlingen aan de slag met energietransitie in de haven

Leerlingen aan de slag met energietransitie in de haven

Begin juni werd in het Educatief Informatiecentrum Mainport Rotterdam (EIC) de onderwijscyclus ‘energiehelden’ officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland.

Hierin staat de energietransitie in de Rotterdamse haven centraal. Deltalinqs Energy Forum werkte mee aan de fonkelnieuwe onderwijscyclus.

Leerlingen kunnen met behulp van verschillende onderwijsmaterialen op school aan de slag. Onder andere met een energiequiz en opdrachten over hoe je klimaatverandering tegengaat of duurzaamheid kunt bevorderen. Bij het EIC is bij de havenexpositie een nieuwe energietransitie-installatie geplaatst. Leerlingen worden zo op een speelse en educatieve manier betrokken bij wat de haven doet aan energietransitie en ook wat zij er zelf in hun eigen omgeving aan kunnen doen. Door een vraag en antwoordspel en in korte filmpjes laten verschillende ‘energiehelden’ van bedrijven in het havengebied zien hoe hun bedrijf met energietransitie bezig is tijdens de productieprocessen.

Heel wat opgestoken
Tijdens de openingsbijeenkomst bij het EIC gingen leerlingen aan de slag met de materialen. Ook interviewden zij verschillende ‘energiehelden’ uit het bedrijfsleven. Tijdens de interviews bleek uit de vragen die de leerlingen stelden aan de energiehelden dat ze al heel wat hadden opgestoken van het lesmateriaal. Na afloop kregen de leerlingen een oorkonde uitgereikt. De onderwijscyclus is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Zuid-Holland en het EIC. Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs Energy Forum werkten mee aan het project.