Verwarmen met infrarood

Verwarmen met infrarood

Verwarming op die plekken waar je het nodig hebt en nergens anders. Dat is mogelijk met infraroodverwarming.

Voor bedrijven met grote loodsen of werkplaatsen kan het een uitkomst zijn. Zo bespaar je energie, geld en vermindert je CO2-voetafdruk.

Deltalinqs Energy Forum is voorstander van infraroodverwarming, op die plekken waar het voordelen heeft. Zoals in loodsen en werkplaatsen die slechts deels verwarming nodig hebben. Inmiddels bestaan er voorbeelden waarbij de verbruikskosten met vijftig tot tachtig procent gedaald zijn ten opzichte van traditionele luchtverwarming (bijvoorbeeld gasheaters). Je kunt ook denken aan een mooie combinatie met zonnepanelen op het dak: die wekken dan de nodige elektriciteit op en zo kun je besparen op gas - of zelfs helemaal zonder.

Deze nieuwe techniek heet IR-C - ver-infrarood (FIR), dat staat voor langgolvige infraroodstraling, een straling die bewezen volledig onschadelijk is voor de mens. Infraroodpanelen, ook wel ‘heatscreens’ genoemd, geven deze stralingswarmte af. Dat wil zeggen dat de warmte direct wordt afgegeven aan objecten en personen in de ruimte in plaats van aan de lucht, zoals bij conventionele verwarming. Er gaat ook veel minder warmte verloren door opstijgende lucht omdat er veel minder convectieverlies is.

Heb je interesse in deze nieuwe techniek, maar wil je eerst weten wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Meld je dan bij Harry van Dijk, projectleider van Deltalinqs Energy Forum. Hij kan je een paar voorbeelden geven en je in contact brengen met de leverancier van deze infraroodpanelen om een voorstel op maat te laten maken. Misschien kun je ook veel kosten en CO2-uitstoot besparen!