Versnellen energietransitie

Versnellen energietransitie

Tijdens de 8e editie van het jaarcongres Energy Port staat het versnellen van de energietransitie centraal.

Diverse sprekers uit het bedrijfsleven en de (semi)overheid gaan in op innovatieve projecten, nieuwe verdienmodellen, bouwstenen voor de energietransitie en de realisatie van ambitieuze doelen. Het congres vindt op dinsdag 10 oktober plaats bij Theater de Stoep in Spijkenisse. Alice Krekt, programmadirecteur Deltalinqs Energy Forum, is dagvoorzitter.

Radical change
Na de netwerklunch vindt de officiële opening plaats door Peter Bakker, president World Business Council for Sustainable Development. Bakker vertelt onder meer over zijn ambitie de wereld te veranderen. ‘We hebben een ‘radical change of everything'  nodig’. Hij deelt zijn visie over de kernvraag: Hoe versnellen we met elkaar de transitie?’ Maarten Camps, secretaris-generaal Ministerie van Economische Zaken, gaat vervolgens in op de rol van de overheid om ambitieuze doelen om te zetten in resultaten.

Interactief tafelgesprek over transitie in de praktijk
Ruben Beens (BP Nederland), Yvonne van der Laan (Havenbedrijf Rotterdam) en Willemien Terpstra (LyondellBasell) verzorgen bovendien een interactief tafelgesprek. Daarbij vertellen ze over concrete voorbeelden die bijdragen aan de transitie naar een energieneutrale haven en gaan ze in gesprek met deelnemers over het vergroten van hun businesskansen.

Waar liggen de kansen voor nieuwe business
Hans de Boer (VNO-NCW), Marcel Wubbolts (Corbion), prof.dr. Henk Volberda (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Maarten Hajer (Universiteit van Utrecht) gaan in op de kansen voor nieuwe business en de voorwaarden die nodig zijn om succes te behalen.

Ochtendworkshop
Voor de netwerklunch kunt u deelnemen aan een workshop over de voor de energietransitie benodigde technologische oplossingen en de ontwikkeling daarvan. Theo Bosma van DNV DL gaat daarbij in op het rapport Energy Transition Outlook 2050 dat in september verschijnt en de rol van de deltaregio.

Rotterdam Energy Port wordt georganiseerd door Management Producties in samenwerking met Deltalinqs en Havenbedrijf Rotterdam. Schrijf u vandaag nog online in en ontmoet ruim 150 haven- en energiecollega’s. Bent u lid van de Deltalinqs, dan ontvangt u een korting van 50 euro als u zich vóór 20 september online aanmeldt. Vult u dan op het inschrijfformulier wel kortingscode DELTA50 in zodat u de korting ontvangt.