Ga in september mee op innovatiemissie!

Ga in september mee op innovatiemissie!

Elektrificatie en omzetting van elektriciteit in andere producten, hoe pakken ze dat aan vlak over de grens in Duitsland?

Dat kunt u ontdekken op 13, 14 en 15 september 2017.

Op deze data houdt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland namelijk een innovatiemissie naar Nordrhein-Westfalen. Deze Duitse deelstaat is bekend om zijn energie-intensieve industrie en de chemische sector. Veel lokale bedrijven en instituten onderzoeken en ontwikkelen technologieën voor de industriële elektrificatie. Zij delen op 13, 14 en 15 september hun kennis en kunde met u.

U kunt aansluiten bij een groep mensen uit de procesindustrie die interesse hebben in industriële elektrificatie of de omzetting van elektriciteit in andere vormen van energie of producten. De groep gaat op bezoek bij bedrijven en onderzoekscentra als ThyssenKrupp, Covestro, RWTH Aachen en Forschungszentrum Jülich. Ook staat er een workshop op het programma, waarin u binnen korte tijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Programma
13 september: workshop
Uw professionele netwerk uitbreiden? Op de hoogte zijn van elektrificatie van de industrie, Power-2-Heat, Power-2-Hydrogen, Power-2-Specialties or Power-2–Commodities? Inclusief interessante voorbeeldprojecten? Dan mag u deze workshop niet missen! Tijdens deze workshop op de eerste dag worden Nederlandse, Vlaamse en Duitse bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheden samengebracht. De workshop is ook bedoeld om mogelijkheden voor Europese samenwerking te onderzoeken.

14-15 september: bezoeken
Tijdens het tweede deel van het programma, op dag twee en drie, bezoekt u verschillende bedrijven en onderzoeksinstituten in Duitsland. Deze partijen laten zien hoe zij omgaan met de inzet van elektriciteit en geven een inkijkje in hun strategie. Uiteraard is tijdens deze twee dagen voldoende tijd om over deze onderwerpen verder te discussiëren.

Kosten
De workshop op 13 september is gratis. Voor het programma op 14 en 15 september geldt een bijdrage van €175,- (inclusief lunch, diner en transfer tijdens het programma, exclusief reis- en verblijfskosten).

Deelnemen
Wilt u deelnemen aan het programma? Meld u dan vóór 30 augustus 2017 aan. U dient zich voor beide onderdelen afzonderlijk te registreren.

Vragen?
Als u vragen heeft over de innovatiemissie, dan kunt u contact opnemen met: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), via Hans Bosch, adviseur, email: innovatiemissies@rvo.nl.