DCMR nodigt grotere CO2-uitstoters uit voor innovatiebijeenkomst

DCMR nodigt grotere CO2-uitstoters uit voor innovatiebijeenkomst

Efficiënte energiebesparing door effectieve kennisuitwisseling. Onder dat motto houdt DCMR een bijeenkomst in het EIC op Rozenburg, op donderdagmiddag 5 oktober. De deelname aan de bijeenkomst is vrijwillig. Het brengt bedrijven, met rond of boven de 500 ton CO2-emissie, in contact met innovaties die bewezen haalbaar, gevalideerd en financierbaar zijn. Zo krijgen zij makkelijk toegang tot de innovaties, waarvan de kosten binnen vijf jaar terugverdiend zijn.

De bijeenkomst duurt van 12.30 uur tot 17.00 uur en wordt gehouden in het EIC Mainport Rotterdam, Noordzeeweg 6, 3181 ML Rozenburg. Tijdens de bijeenkomst brengt DCMR grotere bedrijven in de Rijnmond samen met installatiebedrijven met innovatieve technieken. Zo kunnen energietechnologen of duurzaamheidscoördinatoren van de bedrijven kennismaken met tenminste acht innovaties. Vervolgens kunnen zij hun ervaringen met hun directies delen en wellicht een of verschillende innovaties toe gaan passen.

Maak het onderscheid
Meedoen aan het project geeft de bedrijven mogelijkheden om zich positief te onder­scheiden op het gebied van energiebesparing. Bovendien leren zij hun collega’s van andere bedrijven kennen, en delen zij tijdens de bijeenkomst met de leveranciers ook hun eigen uitdagingen. Daarmee kunnen de technologieleveranciers dan weer aan de slag. De technologieleveranciers met innovatieve maatregelen zijn door het projectteam 6-25 geïdentificeerd en op haalbaarheid en uitvoerbaarheid onderzocht (zie FME project 6-25). Deze bedrijven krijgen zo een extra kans hun innovaties te laten zien, en bij te dragen aan een lager energieverbruik en dus ook minder CO2-emissie.

Ruimte voor meer deelnemers!
Een groot aantal bedrijven uit de provincie heeft aangegeven aanwezig te zijn. Er hebben zich al bijna 70 mensen van ruim 45 bedrijven aangemeld. Er is ruimte voor meer bedrijven! Daarom nodigt DCMR bedrijven met een uitstoot van rond of boven de 500 ton CO2 uit om op 5 oktober aanwezig te zijn bij deze leerzame en leuke bijeenkomst.

Inschrijving
Mail je aanmelding met eventueel naam en mailadres van je collega’s naar: energie@dcmr.nl. Meer informatie is te vinden op de website van DCMR.