Vopak breidt uit in biobrandstoffen

Vopak breidt uit in biobrandstoffen

Vopak investeert in de haven van Rotterdam met zestien nieuwe tanks voor de opslag van op afval gebaseerde grondstoffen voor de productie van biobrandstoffen, zoals biodiesel en biovliegtuigbrandstof.

De markt voor energie uit hernieuwbare bronnen in Europa groeit, ook als gevolg van de Renewable Energy Directive (RED II) van de Europese Unie. In totaal worden zestien nieuwe tanks met een gezamenlijke capaciteit van 64.000 m3 gebouwd op de Vopak Terminal Vlaardingen. De hernieuwbare grondstoffen, die in de nieuwe tanks kunnen worden opgeslagen, zijn afvalstoffen zoals gebruikt frituurvet.

Ambitie
Vopak Terminal Vlaardingen heeft ruime ervaring met het opslaan van dit soort producten. De terminal is strategisch gelegen in de Rotterdamse haven en is logistiek goed verbonden met (binnenvaart)schepen, vrachtwagens en treinen. Patrick van der Voort, divisie president Europa & Afrika van Vopak: "Dit project past goed binnen de ambitie van Vopak om onze klanten en de samenleving te ondersteunen door het ontwikkelen van en investeren in infrastructuuroplossingen voor het faciliteren van meer duurzame energiebronnen en grondstoffen. We kijken ernaar uit om te blijven investeren in de haven van Rotterdam."