Subsidie infrastructuur en inzet klimaatneutrale waterstof

Subsidie infrastructuur en inzet klimaatneutrale waterstof

Bedrijven die bezig zijn met onderzoek naar oplossingen voor groene waterstofinfrastructuur en daarin gaan samenwerken met partners uit een aantal andere landen kunnen een subsidieaanvraag doen bij Eureka.

Binnen het samenwerkingsverband Eureka stimuleren België (Vlaanderen), Canada, Finland, Duitsland, Ierland, Nederland, Portugal en Spanje onderzoek naar en ontwikkeling van waterstofinfrastructuur. De mogelijkheden zijn divers en breed: het kan gaan om  bijvoorbeeld hergebruik van bestaande infrastructuur, maar ook om slimme flowmeters, brandstofcellen of de inzet van klimaatneutrale waterstof in industriële processen.

Meer weten?
Via deze link is meer informatie in te zien (Engelstalig).  Bij downloadables is de 'call information' te downloaden en wordt de scope weergegeven. Het maximale subsidiebedrag voor de Nederlandse partijen zal 500.000 euro zijn, in totaal zal er 2 miljoen euro ter beschikking zijn. De deadline is 5 november 2021.

Over Eureka
Alle organisaties die marktgerichte research & development (R&D) uitvoeren in alle technologie- en toepassingsgebieden kunnen gebruikmaken van Eureka. In ieder land bestaan regelingen en programma’s die open staan voor Eureka-projecten. Eureka is een programma voor ondernemers en instellingen met internationale ambities en heeft 2 doelstellingen:

1) Economische groei aanjagen door het stimuleren van technologische samenwerking tussen bedrijven.
2) Het bedenken en implementeren van gezamenlijke oplossingen voor economische, strategische en maatschappelijke vraagstukken.