Waterstof gebruiken of leveren? Doe mee aan de marktconsultatie!

Waterstof gebruiken of leveren? Doe mee aan de marktconsultatie!

Om een goed inzicht te krijgen in de toekomstige behoefte aan waterstofinfrastructuur, houdt Gasunie op 1 oktober een webinar. Bedrijven die overwegen om waterstof te gaan gebruiken of juist te gaan produceren, zijn van harte uitgenodigd voor de marktconsultatie, die start met dit webinar.

Gasunie presenteert die dag haar plannen voor de waterstofbackbone en een waterstofopslag. Met de waterstofbackbone legt Gasunie een landelijk netwerk aan dat vraag en aanbod van CO2-vrije waterstof verbindt: vijf Nederlandse industrieregio’s worden verbonden met de productielocaties, met waterstofopslagen en met de nabije buitenlandse industrieregio’s.

Marktconsultatie
Gasunie vindt het belangrijk om samen met de beoogde gebruikers de toekomstige transport- en opslagdiensten te ontwikkelen, zodat deze zo goed mogelijk aansluiten bij de behoeften van de markt. In het webinar op 1 oktober geeft Gasunie een toelichting op de ontwikkeling van de landelijke waterstofbackbone en waterstofopslag, inclusief commerciële en technische aspecten.

Bent u van plan in de toekomst gebruik te maken van de waterstofbackbone of waterstofopslag? Dan bent u van harte welkom. Het webinar wordt gehouden op donderdag 1 oktober 2020 van 11:00 tot 13:30 uur.

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 25 september 2020 via www.gasunie.nl/webinar-waterstofinfrastructuur. Na aanmelding ontvangt u een Outlook-uitnodiging met een link, waarmee u direct toegang krijgt tot het online webinar.