Klimaatprogramma cruciaal voor voortbestaan Rotterdamse haven

Klimaatprogramma cruciaal voor voortbestaan Rotterdamse haven

Het klimaatprogramma van het Deltalinqs Climate Program is cruciaal voor het voortbestaan van de Rotterdamse haven. Dat stelt DCP-programmadirecteur Alice Krekt in een bijdrage namens Change Inc, die in het Financieele Dagblad van 11 december verscheen. Het artikel geeft een weerslag van de aanpak van DCP en de uitdagingen die er momenteel liggen.

In de bijdrage is ruime aandacht voor het belangrijkste doel van het DCP: de haven en de industrie helpen verduurzamen. Daarbij zijn er verschillende sporen onderdeel van de aanpak. Zo noemt Krekt de lobby voor de energie-infrastructuur van de toekomst, waarbij de rijksoverheid snel over de brug moet komen. Maar ook de studie naar de energiemix van de toekomst, samen met TNO. Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor waterstof als energiedrager in de toekomst, waarbij het samenwerkingsverband H-vision onder leiding van Alice Krekt liever vandaag dan morgen begint.

Breed overzicht
Het artikel met een breed overzicht van deze sporen en waarin nog veel meer andere initiatieven worden belicht, is hier terug te lezen.