ZH Innovation Challenge

ZH Innovation Challenge

Ruim 200 bezoekers van de ZH Innovation Challenge hebben op 13 december bijgedragen aan actieve brainstorms, nieuwe initiatieven en een stevig netwerk. Vanaf 7:30 uur stroomde de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam vol voor een innovatief kerstontbijt. Na een korte introductie van de organiserende partijen werden vijf actuele vraagstukken gepitcht voor het publiek.

Hierna kon men aansluiten bij een brainstorm om de eerste aanzet te geven voor de oplossingen. Dat leverde bij alle brainstorms nieuwe invalshoeken voor bestaande vraagstukken op. En met die nieuwe invalshoeken willen we licht blijven schijnen op de vraagstukken.

En nu door!
De brainstorms op 13 december zijn het begin van een traject. Er zijn al vervolgafspraken in de maak om samen met de netwerken van de organiserende partners door te pakken op de vraagstukken. Interesse in nieuwe bijeenkomsten? Klik op onderstaande links.

  1. Vopak: hoe meten we de actuele emissies van een tankterminal in bedrijf? Interesse? Klik hier om je aan te melden voor een vervolgsessie.
  2. ECT: hoe kunnen we onze optische systemen beter beschermen tegen vervuiling en zo een hogere beschikbaarheid hebben? Interesse? Klik hier om op de hoogte te blijven.
  3. Gemeente Rotterdam: afval is niet waardeloos! Wat zijn circulaire initiatieven voor de nieuwe economie. Interesse? Klik hier om op de hoogte te blijven.
  4. WCM, Port of Rotterdam en iTanks: hoe kunnen we op basis van conditie- en onderhoudsgegevens van installaties een overzicht van risico-isobaren maken? Interesse? Klik hier om je aan te melden voor een vervolgsessie. 
  5. Port of Rotterdam en 4Shipping: hoe kunnen we de impact van een laagwaterperiode op de transportsector verkleinen? Interesse? Klik hier om op de hoogte te blijven.

Tot snel bij een vervolgsessie! Deltalinqs, iTanks, gemeente Rotterdam, Rotterdam Makers District en Innovation Quarter.