Klimaatneutraal Rotterdam: concreet en winstgevend

Klimaatneutraal Rotterdam: concreet en winstgevend

Welke concrete stappen kunnen bedrijven zetten naar aanleiding van het Klimaatakkoord? Daarover gaat de negende editie van Rotterdam Energy Port, op donderdag 11 oktober. Deltalinqs-leden krijgen korting op de toegangsprijs.

Het Klimaatakkoord op hoofdlijnen is er. Nu moet het concreet gemaakt worden. Concrete doelstellingen vragen om concrete plannen. Hoe zien deze plannen en bijbehorende businessmodellen eruit? Welke nieuwe projecten bieden perspectief voor de toekomst? Die vragen staan centraal tijdens het tafelgesprek met een aantal hoofdrolspelers: Ulco Vermeulen van de Gasunie, Hans Schoenmakers van Uniper, Jan Robert Huisman van Industriewater Evides en Faiza Oulahsen van Greenpeace.

Ed Nijpels
Zij zijn bepaald niet de enige toonaangevende sprekers: de middag wordt geopend door Ed Nijpels, die vertelt over de concrete gevolgen van het Klimaatakkoord. Dagvoorzitter Alice Krekt van Deltalinqs Energy Forum zal daarna het woord geven aan Allard Castelein, die de visie van het Havenbedrijf Rotterdam op het Klimaatakkoord zal toelichten.

Waste-to-chemicals
Verder zijn er topsprekers als: Marco Waas, directeur rd&i van AkzoNobel Specialty Chemicals over hun waste-to-chemicals-project, Peter Molengraaf, developer H2-fuel technologies (voormalig ceo Alliander) en Don Hoogendoorn, principal research engineer Damen Shipyards Group over de eerste 3D-geprinte scheepsschroef. De closing keynote komt van Kim van Neer, sr. global category manager DSM & vice-chair BICEPS Network.

Korting
Voor het interessante programma hebben al ruim tachtig deelnemers zich ingeschreven. Deltalinqs-leden zijn van harte welkom om mee te praten over de actuele transitieontwikkelingen in de haven. Leden ontvangen 100 euro korting bij reservering vóór vrijdag 14 september 2018. Online aanmelden kan via www.rotterdamenergyport.nl met code: DELTA100.