Kandidaten ‘Havenwerker 2018’: uitdaging & samenwerking

Kandidaten ‘Havenwerker 2018’: uitdaging & samenwerking

Dennis Maat (EECV) en Melvin Wubben (Metaal Transport) strijden op de lustrumeditie van het Rotterdams Havenevenement om de titel ‘Havenwerker 2018’.

De kandidaten zijn een voorbeeld voor hun collega’s, ze werken continue aan het verbeteren van (veiligheids)prestaties en zijn bereid om te blijven leren en ontwikkelen. Uiteraard zijn de potentiële ‘Havenwerkers van het jaar’ trots op de Rotterdamse haven, de plek waar iedereen met plezier en inzet werkt.

Borgen van kennis
"Juist als je als team op de voorgrond treedt en mensen vertrouwen geeft, kom je een stap verder", meent Dennis Maat, chef machinist bij EECV. "De focus op de mens en zijn kwaliteiten zijn voor mij belangrijk. Ik ga altijd uit van het positieve: als de wil er is, kun je bij iedereen skills toevoegen." Dennis heeft bijgedragen aan het oprichten van de 'schoolploeg' waar stagiaires van het STC de opleiding tot gevorderd medewerker havenoperaties volgen. Hij ontwikkelt interne opleidingstrajecten en heeft bij EECV een mentor tak en talentmanagement opgezet. "Praktijkopleidingen kunnen niet zonder kennis. Het borgen van die kennis is essentieel en mag niet verloren gaan door bijvoorbeeld pensionering."

Werken en studeren
Melvin Wubben, loodsbaas bij Metaal Transport, heeft binnen negen jaar zijn MBO2- en MBO3-kwalificatie gehaald en verwacht daar in juni 2018 een MBO4-diploma aan toe te voegen. "Werken en studeren is een behoorlijke uitdaging. Het gaat erom dat je voor jezelf goed vaststelt wat je wilt bereiken. Mijn eerste doel was om jongeren die starten met een MBO-opleiding te begeleiden. Daar zet ik me volledig voor in." Voor Melvin was het een complete verrassing dat hij tijdens zijn opleiding al werd gevraagd voor de functie van loodsbaas. "Mijn werkhouding en inzet zijn belangrijk voor Metaal Transport. Als leidinggevende begeleid ik nu de jongens die werken en ondertussen de MBO2/3 havenoperaties volgen."

Op donderdag 7 juni 2018 kan live worden gestemd op Melvin en Dennis door het publiek bij het Rotterdams Havenevenement. Meld je dan alleen even aan via de link en stem mee! Meer weten over het Rotterdams Havenevenement? Bekijk de video via Facebook of YouTube.

De verkiezing ‘Havenwerker van het jaar’ is een initiatief van Deltalinqs om de vele MBO’ers die nu en in de toekomst werken in de Rotterdams haven een duidelijk gezicht te geven. De ‘Havenwerker van het jaar’ is niet alleen een eervolle titel maar brengt ook ambassadeurschap met zich mee; zo trekt de ambassadeur één dag op met de Port Rangers van het EIC Mainport Rotterdam en geeft gastcolleges bij het STC.