Masterclass 'Emergency Response KNRM'

Masterclass 'Emergency Response KNRM'

Op 18 mei 2017 heeft Cataly Partners de masterclass “Emergency Response” georganiseerd, Cataly Partners is buitengewoon lid (www.cataly.com) van Deltalinqs.

"Emergency Response" is een onderdeel van het dienstenpakket van Cataly Partners, voor deze masterclass is de link met het redden door de KNRM (Reddingsmaatschappij) gelegd. Cataly Partners is “reder” van de KNRM Hoek van Holland omdat ze de Reddingsmaatschappij een warm hart toedraagt.

Cataly Partners werkt als kennisintensief bureau voor opdrachtgevers uit de oil-, gas-, energie- en procesindustrie, terminals en infrastructuur vooral aan het beheersen van risico’s. De consultants, interim-professionals en specialisten werken aan project- en contractmanagement, managementsystemen, HSEQ en Process Safety.

De werkwijze van de KNRM is onderscheidend omdat uitvoerende mensen beslissen, de dienstverlening om niet is en bijna volledig door vrijwilligers wordt gedaan. De KNRM (Reddingsmaatschappij) heeft haar aanpak gepresenteerd om de deelnemers uit de Mainport Rotterdam te inspireren.

Deltalinqs leden hebben inzage gekregen in de wijze van motiveren, trainen van competenties en teambuilding in een organisatie waar onder extreme druk en in zware omstandigheden levensreddend wordt opgetreden.

De structuur van de vrijwilligersorganisatie:

  • Zelfsturing door de bemanning
  • Intrinsieke motivatie en commitment
  • Kennisoverdracht en opleiding van vrijwilligers
  • Onvoorwaardelijke ondersteuning van de directie
  • Verantwoordelijkheid op de “werkvloer”
  • Het fenomeen schijnveiligheid

Het programma van de masterclass “Emergency Response” is georganiseerd en ingeleid door Robbert van Steijn (Cataly Partners) en Edward Zwitser (KNRM) heeft de paralellen en verschillen met het bedrijfsleven met spectaculaire praktijkvoorbeelden levendig gepresenteerd. Deze masterclass is bezocht door directies, plantmanagers en vak-managers van bedrijven uit de haven van Rotterdam.