CBT - Digitaal Leerplatform Deltalinqs

CBT - Digitaal Leerplatform Deltalinqs

De gezamenlijke veiligheidsinstructies van Deltalinqs zijn sinds begin dit jaar ook als Computer BasedTesten (CBT) beschikbaar via een digitaal leerplatform.

Via dit platform kunnen kandidaten de instructies op een pc of tablet volgen en direct aansluitend examen doen. Het digitale leerplatform is gebruiksvriendelijk, integer en efficiënt. De examenresultaten worden direct weggeschreven in het Deltalinqs Examenregister en – indien aanwezig - het Digital Safety Passport.

Alle instructies – de Poort, H2S, CO, HCN en HF - zijn gedigitaliseerd en in negen talen beschikbaar. Logt een kandidaat in met het user-id van zijn Digital Safety Passport, dan worden zijn of haar gegevens automatisch gekoppeld. Deze staan dan direct klaar in de DSP portal en ook de geldigheidsduur wordt in dat geval automatisch bewaakt. Dat betekent geen verrassingen meer aan de poort.

Voor kandidaten zonder Digital Safety Passport is het examenresultaat beschikbaar via het Deltalinqs Examen Register. Het raadplegen van dit register gaat op een vergelijkbare wijze als het Centraal Diploma Register van de SSVV. Tevens wordt een extra controle uitgevoerd om misbruik van de gegevens te voorkomen. De ouderwetse stempels worden sinds 1 juli 2017 door Deltalinqs niet meer erkend en ook niet meer ondersteund.

Praktisch