Nieuw geassocieerd lid Dow Benelux stelt zich voor

Nieuw geassocieerd lid Dow Benelux stelt zich voor

Per 1 april treedt een van de grootste chemiebedrijven toe als geassocieerd lid van Deltalinqs. Dow Benelux is al decennia gevestigd in Nederland, met locaties in Terneuzen, Delfzijl en recent ook Dordrecht. Aan het woord is responsible care director Annick Meerschman: “Het werd door een combinatie van factoren interessant voor ons om lid te worden van Deltalinqs.”
Annick Meerschman-Dow.jpeg

Dordrecht en de gemeenschappelijke uitdagingen en kansen
In Dordrecht is Dow op een bedrijventerrein waar ook Chemours en DuPont zijn gevestigd. “Daar worden door Dow specialty plastics vervaardigd, die vooral worden gebruikt in de voedselverpakkingsindustrie en voor medische toepassingen”, zegt Meerschman. “Voor ons is het een kleinere activiteit, maar desalniettemin hebben we nu wel belangen in het Rijnmond-gebied. Daarnaast valt ook onze site in Terneuzen sinds eind 2019 onder de DCMR als omgevingsdienst. Daarbij komt er ook op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en in het verlengde daarvan de Europese Green Deal veel op ons af. Het lidmaatschap van Deltalinqs werd door al die zaken voor ons interessant.” Dow is dan ook van plan een actieve rol te gaan spelen binnen het netwerk van Deltalinqs. Meerschman: “We willen graag kennis en ideeën uitwisselen over hoe andere bedrijven omgaan met bepaalde kansen en uitdagingen. Dat doen we binnen de VNCI en de Masterclass Veiligheid Zuidwest, maar ook binnen Deltalinqs willen we met andere leden in gesprek over hoe zij omgaan met duurzaamheid, veiligheid en andere actuele thema’s."

Boodschap aan de leden
Meerschman: “We kijken uit naar de samenwerking en de kennisuitwisselingen met de leden van Deltalinqs. We gaan elkaar zien in de werkgroepen.”

Meer informatie?
Annick Meerschman
, responsible care director. Website: https://nl.dow.com/nl-nl.html.