Nieuw contractorlid Mercon stelt zich voor

Nieuw contractorlid Mercon stelt zich voor

Multidisciplinair aannemer Mercon is als contractorlid toegetreden tot het netwerk van Deltalinqs. Het veelzijdige bedrijf uit Gorinchem met een prefab locatie in Bulgarije heeft zich in het laatste decennium ontwikkeld van voornamelijk een constructiebedrijf tot een multidisciplinaire aanbieder van maatwerkoplossingen in alle marktsegmenten waarin het actief is. Vandaag is het woord aan Jacco van der Kamp, CEO Mercon: “Via Deltalinqs kunnen we goed op de hoogte blijven van wat er speelt in de markt.”
25-11 Nieuw contractlid Mercon stelt zich voor_Jacco van der Kamp.jpg

Hyperloop
Met meer dan 200 medewerkers in dienst is Mercon een veelzijdig en internationaal opererende multidisciplinaire aannemer. Mercon is naar eigen zeggen actief in vier marktsegmenten. Van der Kamp: “Tankbouw en tankonderhoud vormen samen met industrieel onderhoud de eerste twee marktsegmenten waarin wij actief zijn. Dat is ook de link met de haven van Rotterdam, waar wij vooral in het petrochemische cluster werkzaam zijn bij toonaangevende opdrachtgevers. Bij het derde segment van Mercon: infrastructuur, voert Mercon voornamelijk projecten uit in opdracht van Rijkswaterstaat en gemeentes, denk hierbij aan onderhoud aan sluisdeuren en bruggen, maar ook nieuwbouw. 

En dan het vierde segment: special projects. Daarin werken we mee aan speciale projecten, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van de hyperloop in het European Hyperloop Center in Groningen, waar Mercon ook partner is. ”Vooral het speciale hyperloopproject spreekt tot de verbeelding, volgens Van der Kamp: “We zijn vorig jaar hierbij betrokken geraakt en hebben recent nieuws ontvangen dat de Europese Commissie hiervoor miljoenen beschikbaar stelt. Mercon bouwt een testcircuit voor dit project, met als uiteindelijke doelstelling dat in 2030 het eerste traject tussen het Westland en Schiphol gereed is voor gebruik.” Verder sluit Van der Kamp niet uit dat de haven op termijn ook aan de beurt is: “Daar zou natuurlijk behoorlijk wat tijd overheen gaan, maar denk eens aan de winst die je zou kunnen behalen als bijvoorbeeld een deel van het containertransport via een hyperloop plaatsvindt, in plaats van dat het nu over de A15 gaat.”

Lidmaatschap
Het lidmaatschap van Deltalinqs was voor de geboren en getogen Rotterdammer Van der Kamp meer dan een manier om goed op de hoogte te blijven van wat er speelt: “Ik kende Deltalinqs en de Rotterdamse haven als voormalig werknemer van onder meer Argos, Koole en LyondellBasell. Naast dat we zo op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de markt is het ook heel nuttig om aan te haken bij de informatiesessies, trainingen en werkgroepen. We geloven als bedrijf niet meer in de oude opdrachtgever-/opdrachtnemerverhoudingen, maar willen juist samen kijken en werken aan oplossingen, onder het mom van eerlijk werk voor eerlijk geld.” Die filosofie hanteert het bedrijf ook intern, met een groot gevoel van saamhorigheid dat Mercon ‘The Human Touch’ noemt. “Bij Mercon zijn medewerkers niet slechts een nummer. Ongeacht hoe moeilijk het werk ook is, iedereen is trots op wat ze doen. We hebben bijvoorbeeld ook geen managementlaag, maar een driekoppige directie die bij alle afdelingen de diepte induikt. We zijn dus veel op locatie en veel bij onze medewerkers. We doen het samen als bedrijf en een stukje aandacht en waardering is daarbij heel erg belangrijk”, concludeert Van der Kamp.

Boodschap voor de leden:
Mercon staat voor samenwerken in een multidisciplinaire veilige technische werkomgeving. Wij geloven in het succes wat volgt op langdurig partnerships.

Meer informatie?
Contact: Jacco van der Kamp, tel: 06 - 10 82 73 99.