Agenda

Masterclass 'Reizen zonder ticket; Inklimmers in de Rotterdamse haven' (Ploum)

Vanuit de Rotterdamse haven vertrekken dagelijks vele ferry’s richting het Verenigd Koninkrijk. Deze bedrijven worden geconfronteerd met het fenomeen ‘inklimmers’: mensen die illegaal trachten met een veerboot mee te varen.

Vorig jaar zijn 1.371 mensen aangehouden die in de haven van Rotterdam in trailers, containers of laadbakken werden gevonden. In 2017 waren dat er 944.

Door de Brexit kan het aantal inklimmers mogelijk stijgen; door de langere wachttijden bij de grensovergangen wordt het makkelijker om aan boord van een vrachtwagen te klimmen. Daarnaast nemen de inklimmers steeds grotere risico’s om ongemerkt de overtocht te kunnen maken. Zie ook artikel AD.

De Ferrybedrijven vragen aandacht voor dit thema bij de overheden, niet in de laatste plaats vanwege veiligheidsrisico’s voor hun medewerkers en passagiers alsmede de aanzienlijke kosten die hier jaarlijks mee gemoeid zijn.

Tijdens deze Masterclass zal officier van justitie Mirjam Blom vertellen over haar ervaringen met mensensmokkelzaken. Hierbij ligt de focus op de Rotterdamse haven. Mirjam wordt geflankeerd door Jouko Barensen, advocaat bij Ploum in Rotterdam,

Mirjam Blom is portefeuillehouder mensenhandel/mensensmokkel bij het parket te Rotterdam. Jouko is voormalig officier van justitie, en adviseert als advocaat bij Ploum in Rotterdam op het gebied van strafzaken en op het gebied van het bestuursrecht, met name op het gebied van fraude en milieu. Hij vertegenwoordigt diverse Brzo-bedrijven.

De masterclass zal interactief zijn, waarbij de vraag “hoe kunnen we elkaar helpen om de schadelijke gevolgen van mensenhandel en mensensmokkel tegen te gaan” centraal staat.

Deelname
Leden van Deltalinqs nemen gratis deel (1 à 2 personen per bedrijf). Aanmelden via onderstaande aanmeldbutton. Na aanmelding ontvangt de deelnemer voor de bijeenkomst een bevestiging met nadere informatie over de Masterclass. 
Bij afwezigheid zonder afmelding wordt een rekening gestuurd van € 25,-.
Meer informatie: Jacqueline Pronk, tel. (010) 40 20 321.

Datum en tijdstip:
2019-11-14T16:00:00 2019-11-14T17:30:00
Locatie:
Deltalinqs
Adres:
Waalhaven Z.z. 19
3089 JH ROTTERDAM
Aanmeldperiode:
2019-01-01T00:00:00 2019-11-13T17:00:00