Agenda

Masterclass EnergieTransitie (DNV)

Masterclass 'EnergieTransitie: (inter-)nationale kansen voor uw bedrijfsvoering' voor de leden van Deltalinqs door ons buitengewoon lid DNV GL.

De omschakeling naar een duurzame energievoorziening (“De Energietransitie”) gaat gepaard met vele discussies over wie de regie zou moeten voeren, en wie de kosten zou moeten gaan dragen. Om als bedrijf een solide verduurzamingsstrategie te kunnen opstellen, is het belangrijk om goed inzicht te hebben in de effecten van enerzijds de “verplichtingen”, bijvoorbeeld vanuit de Energy Efficiency Directive, en anderzijds de kansen, bijvoorbeeld de kansen van deelname in een flexibiliteitsmarkt.

In deze masterclass laten Jillis Raadschelders, Director Energy Transitions, en Sophie Chirez, Manager Sustainable Energy Use, zien welke disrupties er in het energiesysteem gaande zijn. Hoe kunnen bedrijven daadwerkelijk invulling geven aan alle afspraken en opties die besproken worden voor het Klimaatakkoord? En welke impact kan dat hebben op de internationale concurrentie positie?

Aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden worden de mogelijkheden toegelicht. Bijvoorbeeld: leer hoe bewustwording van het belang en de impact van het energiegebruik kan leiden tot een besparing tot 15% van de energiekosten. Of hoe de afstemming tussen gepland onderhoud en de noodzakelijke aanpassingen aan de infrastructuur optimaal geborgd kan worden. Welke mogelijkheden zijn er om tussen gas (en eventueel waterstof) warmte/stoom, elektriciteit te kunnen schakelen en wat betekent dat voor uw infrastructuur?
Welke projecten kunt u wanneer uitvoeren, en toch de vereiste beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw gehele energievoorziening zeker stellen.

DNV GL’s Energy Transition Outlook, met daarin geprognotiseerde technologische ontwikkelingen, helpt om strategieën aan te scherpen en een sterkere concurrentiepositie te bouwen. Een gedegen modellering van het energiesysteem biedt inzicht in de decarbonisatie opties, elektrificering en flexibilisering, en de daarbij horende projecten.

Uiteraard is er ruim gelegenheid voor vragen en dialoog.

Datum en tijdstip:
2018-11-08T16:00:00 2018-11-08T17:30:00
Locatie:
Deltalinqs
Adres:
Waalhaven Z.z. 19
3089 JH ROTTERDAM
Aanmeldperiode:
2018-01-01T00:00:00 2018-11-07T17:00:00