Agenda

Masterclass 'Intern onderzoek' (De Reede Advocatuur)

Onderzoek na een incident of ongeval: kansen en risico’s

Een incident of ongeval kan een bedrijf flink op zijn kop zetten. Het raakt niet alleen eventuele slachtoffer(s), nabestaanden en directe collega’s, maar ook de reputatie van het bedrijf, de directie en aandeelhouders. Een intern onderzoek biedt uiteraard kansen voor de organisatie om te leren van het incident en het geeft handvaten om de werkelijke toedracht te kunnen toelichten aan de autoriteiten. Regelmatig is die toelichting essentieel om een intern werkproces op waarde te kunnen schatten. Een goed intern onderzoek geeft overzicht en voorkomt onnodige benadeling van de eigen (rechts)positie.

Tijdens de masterclass wordt ingegaan op het spanningsveld tussen interne en externe belangen, de aandachtspunten en valkuilen bij het opzetten en uitvoeren van een kwalitatief goed intern onderzoek. Ook komt de omgang met externe partijen aan bod die hun eigen onderzoek doen, zoals politie/Openbaar Ministerie, een toezichthouder zoals DCMR of de Arbeidsinspectie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid. We schetsen een kader dat houvast biedt indien je te maken krijgt met een incident waar onderzoek naar moet worden gedaan.

In samenwerking met buitengewoon lid De Reede Advocatuur organiseert Deltalinqs op 22 oktober 2024 de masterclass ‘Onderzoek na een incident of ongeval: kansen en risico’s’. Deze interactieve masterclass wordt verzorgd door Eva van Luijk en Marlies Loenen, beiden advocaat bij De Reede Advocatuur. Eva heeft daarnaast jarenlang bij verschillende toezichthouders gewerkt.

Datum en tijdstip:
2024-10-22T15:30:00 2024-10-22T18:00:00
Locatie:
Deltalinqs
Adres:
Waalhaven Z.z. 19
3089 JH ROTTERDAM
Aanmeldperiode:
2024-05-08T08:30:00 2024-10-21T17:00:00