Klimaascafé voor energietransitie

Klimaascafé voor energietransitie

Dat er voor de energie- en grondstoffentransitie enorm veel samenwerking in de Rotterdamse haven nodig is, is glashelder. Bedrijven en overheden moeten elkaar hierbij vaker opzoeken.

Om het netwerken te stimuleren en ontmoeting te vereenvoudigen, organiseert Deltalinqs samen met Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en de Economic Board Zuid-Holland op 7 maart het Klimaascafé, dé ontmoetingsplek voor denkers en doeners op het gebied van de energietransitie in de Rotterdamse haven. Het thema van deze bijeenkomst is waterstof.

Tijdens de eerste bijeenkomst zullen onder leiding van energiejournalist Remco de Boer klimaat-
deskundigen, vertegenwoordigers van bedrijfsleven, energieproducenten en overheden met elkaar in gesprek gaan over de stand van zaken in deze zo cruciale transitie. Wensen, toekomstdromen en struikelblokken komen aan bod. Maar ook concrete projecten waarmee we nu al van start gaan om de energietransitie door te maken.

Goedgevuld programma
Yvonne van der Laan (Havenbedrijf Rotterdam) en Alice Krekt (Deltalinqs Climate Program) geven een overzicht van de actuele energietransitieprojecten in het havengebied, inclusief H-vision, een haalbaarheidsstudie voor blauwe waterstof in Rotterdam. Jan Paul van Soest (Klimaattafel Waterstof) spreekt over zijn ervaringen aan de waterstoftafel en Hans Coenen (Gasunie) geeft zijn kijk op een Nederlands waterstofnetwerk.

Deelname is op uitnodiging en geheel kosteloos. Heeft u een persoonlijke uitnodiging ontvangen? Dan kunt u zich met uw persoonlijke registratielink/-code registreren via de onderstaande button.

AANMELDEN