Kijken en beleven: Haven in transitie

Kijken en beleven: Haven in transitie

'Haven in transitie' is een TV-serie van zes afleveringen over de grote omslag die de haven aan het maken is op het gebied van energie en de circulaire economie. Ook benieuwd naar deze serie? Hij is vanaf nu terug te zien!

In de serie komen verschillende leden van Deltalinqs Energy Forum aan het woord, net als Alice Krekt vanuit haar rol als programmadirecteur. We gaan van het zonnepark in de Slufter naar de SIF, van Plant One naar AVR, en van AkzoNobel naar het waterstoftankstation van Air Liquide en nog veel meer, kortom: je ziet de transitie in een breed perspectief terug in mooie beelden en pakkende interviews. Met ondernemers, onderzoekers, ambtenaren, bruggenbouwers, pioniers en vele anderen die zich dagelijks inzetten voor een succesvolle energietransitie.

In de keuken
Documentairemaker Eric Creemers vertelt: "Samen met omroep OPEN Rotterdam heb ik het idee uitgewerkt om deze mensen op te zoeken en een kijkje te nemen in de Rotterdamse haventransitiekeuken. Daarmee wil ik de kijker informeren welke veranderingen eraan gaan komen in de nabije toekomst, hoe op dit moment al de eerste stappen gezet worden daarin, en door wie. We hebben deskundigen van onder andere DCMR, DRIFT, de Roadmap Next Economy, Port of Rotterdam en Deltalinqs geïnterviewd om de ontwikkelingen in een breder kader te plaatsen."

Thema’s
De onderwerpen zijn verdeeld over de volgende thema’s:

  • opwekking en distributie van hernieuwbare energie;
  • afvang, opslag en/of hergebruik van CO2;
  • duurzaam energiegebruik, hergebruik van warmte en stoom;
  • circulaire economie - afval voor de één is grondstof voor de ander;
  • biobased economy: biologische grondstoffen en brandstoffen;
  • duurzame mobiliteit: schoon transport in het haven industrieel complex.

De docuserie is volgens Eric enthousiast ontvangen. Je kunt ‘m hier terugkijken!