Kandidaten ‘Havenwerker van het Jaar 2019’: samenwerking en ambassadeurschap

Kandidaten ‘Havenwerker van het Jaar 2019’: samenwerking en ambassadeurschap

John Steinbrecher (Barge Center Waalhaven) en Ton Zantman (Huntsman Holland) strijden op het Rotterdams Havenevenement om de titel 'Havenwerker van het Jaar 2019'.

De kandidaten zijn een voorbeeld voor hun collega’s: ze werken continue aan het verbeteren van (veiligheids)prestaties en zijn bereid om te blijven leren en ontwikkelen. De potentiële Havenwerker van het Jaar is trots op en ambassadeur voor het bedrijf waar hij werkt en de Rotterdamse haven.

Uitdaging

John Steinbrecher (terminal medewerker) is 15 jaar geleden na zijn opleiding bij het STC bij Barge Center Waalhaven begonnen. John heeft zich naast meewerkend voorman (kraanmeester, reachstacker chauffeur, radiodeck gast) ontwikkeld als mentor. Hij is een zeer gewaardeerde collega, zowel op de werkvloer als voor de directie. Trots als hij is op zijn werk, leidt hij graag mensen rond die de terminal bezoeken. John streeft er iedere dag naar om het beste uit zichzelf en zijn team te halen en is zeer kritisch als het gaat om de veiligheid van mens en machine. Zijn rustige en rechtvaardige wijze van leidinggeven, zorgen voor een groot saamhorigheids- en teamgevoel. “We doen het met elkaar en houden elkaar scherp.” John blijft leergierig en het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat hij binnen afzienbare tijd zal doorgroeien naar depot coördinator. Filmpje: John Steinbrecher en Gerben Voois aan het woord.

Ambassadeurschap
Ton Zantman (software control engineer) werkt 35 jaar bij Huntsman Holland en is verantwoordelijk voor de DCS-systemen, de besturingssystemen van de fabrieken. Ton is het geweten van de organisatie op het gebied van de processystemen en één van de dragende krachten binnen zijn team. Ron Groenland over Ton: “Op dit moment lopen er vijf belangrijke projecten waaraan hij inhoudelijk sturing geeft, dit is nieuw voor hem en gaat hem goed af. Hij is een groot voorvechter om binnen de organisatie verbeteringen door te voeren. Hij blijft zichzelf en anderen ontwikkelen. Ton heeft een groot sociaal hart, zowel binnen als buiten Huntsman,” Zo is Ton een ware ambassadeur voor Huntsman en de haven tijdens onder andere de Wereldhavendagen en Dag van de Chemie, die hij mede organiseert en geeft hij tijdens de Week van de Techniek les in simulatietechniek. Filmpje: Ton Zantman en Ron Groenland aan het woord.

Aanmelden
Op donderdag 6 juni 2019 kan tijdens het Rotterdams Havenevenement live worden gestemd op John en Ton. Meld je dan alleen even aan via de link en stem mee! Meer weten over het Rotterdams Havenevenement 2019? Bekijk de Facebook-pagina.

Het Rotterdams Havenevenement is een initiatief van STC Group, Deltalinqs en Havenbedrijf Rotterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Center of Expertise – Hogeschool Rotterdam.

AANMELDEN