Buitengewone leden

JEX

Ambitieus? On-Nederlandse groeicijfers? Het zijn understatements als het om JEX gaat. JEX staat voor Job Exchange, dat eind 2020 door Nick Hillebrand werd opgericht. De one-stop-shop voor de arbeidsmarkt groeide in drie jaar tijd naar een omzet van bijna 200 miljoen euro en telt nu ongeveer driehonderd medewerkers. In oktober werd JEX lid van Deltalinqs.

"Wij zijn een Rotterdamse club en Deltalinqs is een uitstekende verbindingsplek voor bedrijven in het havenindustrieel complex", vindt Nick. Drie jaar geleden zag hij hoe gefragmenteerd, verouderd en behoudend de uitzendbranche is: "Er ging veel geld verloren aan allerlei processen en ook de digitale ondersteuning vond ik ver onder de maat. JEX heeft zich erop toegelegd om één centraal softwaresysteem te bouwen, waarin alles terugkomt wat een uitzendorganisatie nodig heeft. Vanaf het werven van een kandidaat tot het inplannen van personeel, de urenregistratie, salarisadministratie, ziekteverzuim en een CRM- en Applicant Tracking-systeem. Je kunt zelfs je backoffice bij ons uitbesteden. Zo kunnen we alle werkzaamheden van uitzendbureaus uit handen nemen."

Uitzonderlijk
Daarnaast heeft JEX een uitzonderlijke aanpak. "We wachten niet tot ons product uitgekristalliseerd is voordat we het op de markt brengen. En we bouwen ook geen oplossing, omdat we die zelf zo goed vinden. We leveren meestal een eenvoudige versie van een product, dat we in een zo vroeg mogelijk stadium beschikbaar maken voor onze klanten. Zij testen het product en komen vervolgens met suggesties van wat het systeem of de applicatie zou moeten kunnen. Dat gaan we dan verder ontwikkelen. We bouwen dus echt iets waar de klant blij mee is en dat is doorgaans een razendsnel proces."

Arbeidskrapte
De krappe arbeidsmarkt is een probleem dat de komende jaren volop speelt. Ook in het havengebied. "Daar sluit onze softwaretotaaloplossing voor uitzendbureaus uitstekend bij aan", vindt Nick. "Met onze dienstverlening brengen we vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar. We doen dat inmiddels voor meer dan duizend opdrachtgevers. Bovendien dragen we bij aan de digitalisering, een van de speerpunten van Deltalinqs."

Referral recruiting
Heeft Nick tips voor ondernemers in het Rotterdamse haven- en industriecomplex, over hoe ze de krapte op de arbeidsmarkt kunnen bestrijden? "Zeker. Wat veel ondernemingen onderschatten is dat of mensen bij jou komen werken, veelal afhangt van de branding, marketing en positionering van je bedrijf. Zelf zijn we daar continu mee bezig, we bouwen intensief aan het merk JEX. Mensen moeten het cool vinden om voor je te werken. Referral recruiting werkt enorm goed. Onlangs kwam een nieuwe collega bij ons in dienst. Hij schreef spontaan een bericht op de socials over hoe uitstekend hij de onboarding bij ons vond en hoe goed hij hier op zijn plek zit. Dat is de beste reclame die je kunt hebben!"

Nieuwsbericht
25-01-2024 Even voorstellen: nieuw lid JEX