Agenda

Interactieve Haven HR-sessie 2022

Hoe blijven we als haven & industrie een aantrekkelijke werkgever?
De haven staat voor belangrijke veranderopgaven. Om de afgesproken klimaatdoelen te halen wordt gewerkt aan een transitie van energiebronnen. Tegelijk is verdere automatisering en digitalisering noodzakelijk om concurrerend te blijven. Het wordt steeds duidelijker dat personeel (of het gebrek hieraan) cruciaal is in het behalen van deze opgaven. Zeker voor de technici is een 'war on talent' aan de gang, die de komende jaren alleen maar groter dreigt te worden.

Hoe zorgen we er als haven voor dat we onze huidige medewerkers behouden en als aantrekkelijke werkgever bij nieuwe medewerkers op de kaart komen? Deze vraag staat centraal in de interactieve HR-werksessie die Deltalinqs dit jaar, samen met het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam organiseert.

Op 28 oktober heeft het bestuur van Deltalinqs, namens haar leden de SER charter Diversiteit in Bedrijf getekend. Via het label Port of Pride willen we de komende jaren bedrijven in de haven bij elkaar brengen en ondersteunen rond inclusie en diversiteit binnen het bedrijf. Marco Valk, bestuurslid Port of Pride, zal op speelse wijze zijn visie geven op dit onderwerp.

Ook dit jaar willen Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam samen met u een variëteit aan onderwerpen bespreken tijdens een interactieve online HR-werksessie op 24 maart.

Ervaar de kracht van het Deltalinqs-netwerk en laat u inspireren en inspireer ook ons vooral!

Deelname
Deltalinqs-leden nemen gratis deel. Aanmelden kan via onderstaande aanmeldbutton. Na aanmelding ontvangt de deelnemer voorafgaand aan de bijeenkomst een bevestiging. Meer informatie: Linsey Brouwer.

Tijdschema

13:30 - 14:00 uur Inloop
14:00 - 14:10 uur Welkom door Cees Alderliesten, beleidsadviseur onderwijs & arbeidsmarkt
14:10 - 14:45 uur Plenaire sessie: Marco Valk (bestuurslid Port of Pride) geeft zijn visie op de manier waarop de haven meer kan doen aan diversiteit en inclusie.
14:45 - 15:30 uur Workshopronde 1 met drie parallelle sessies (1 t/m 3)
15:30 - 15:45 uur Pauze
15:45 - 16:30 uur Workshopronde 2 met drie parallelle sessies (4 t/m 6)
16:30 - 17:00 uur Plenaire sessie: terugkoppeling en samenvatting van de laatste ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt in de haven. Én de activiteiten die Deltalinqs in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam organiseren om vraag en aanbod van personeel zo goed mogelijk af te stemmen.
17.00 - 17.30 uur Informeel samenzijn
Datum en tijdstip:
2022-03-24T13:30:00 2022-03-24T17:30:00
Locatie:
Landhuis De Oliphant
Adres:
Kromme Zandweg 90
3084 ND Rotterdam
Aanmeldperiode:
2022-01-12T09:00:00 2022-03-23T17:00:00

Programma

24-03-2022
14:45 - 15:30 uur Workshop 1 Vitaliteit op de werkvloer
Burn-out is de hardst groeiende beroepsziekte. Als werkgever is het van belang te investeren in preventie. In deze workshop leer je de fases voorafgaand aan een burn-out te (h)erkennen. Je krijgt tijdens de workshop tools om vroegtijdig in te grijpen om uitval te voorkomen. De workshop wordt gegeven door Ronald Karssies en Rob Sanders van de Vitaliteitsgroep en belooft meer werkplezier, een betere bewustwording, de kracht van verbinding, minder ziekteverzuim en een forse financiële besparing.
14:45 - 15:30 uur Workshop 2 Leergang Sociale Innovatie
Kan het werk in jouw bedrijf ook slimmer worden georganiseerd, met meer ruimte voor vakmanschap en verbeterideeën van medewerkers? Geloof je dat vernieuwing vanaf de werkvloer pas echt duurzame resultaten oplevert? Niels van der Weerdt van de Sociale Innovatie Academie laat in deze workshop zien hoe via de Leergang Sociale Innovatie medewerkers zich kunnen ontwikkelen tot aanjagers van vernieuwing.
14:45 - 15:30 uur Workshop 3 Eenvoudig verhuren, inhuren en beheren van personeel
In de haven wordt veel gebruikgemaakt van flexibele inhuurkrachten. Hoe houd je het overzicht op deze groep? Hoe vind je zo snel mogelijk de juiste persoon voor een tijdelijke functie? Nick Hillebrand van JEX vertelt in deze workshop meer over de tool die zij hebben ontwikkeld om het proces van inhuur van tijdelijke medewerkers te vereenvoudigen.
15:45 - 16:30 uur Workshop 4 Veiligheid in de Haven
Steeds vaker komt de haven van Rotterdam in het nieuws met grote drugsvangsten. Wat kun je als bedrijf doen om je te wapenen tegen deze criminele activiteiten? Welke dilemma’s spelen er bij de screening van nieuwe medewerkers? Tijdens deze workshop zullen Martin Beijneveld en Emma Ficq, advocaat bij Adriaanse van der Weel Advocaten hun visie geven op de juridische aspecten rondom dit thema.
15:45 - 16:30 uur Workshop 5 GPAL
Tijdens deze workshop zal René Pierik van GPAL een toelichting geven op hun videobased platform voor én door medewerkers. De GPAL app combineert het beste van YouTube en WhatsApp en maakt het mogelijk om op een simpele manier video-instructies te maken en delen. Een goed hulpmiddel om op een eigentijdse en innovatieve manier binnen organisaties het inwerken, opleiden en trainen van medewerkers te versnellen.
15:45 - 16:30 uur Workshop 6 HavenLeerWerkbedrijf
Binnen de huidige krappe arbeidsmarkt is in veel gevallen de instroom vanuit het onderwijs onvoldoende om aan de vraag te voldoen. Andere groepen zij-instromers zullen verleid moeten worden om zich (om) te scholen voor een baan in de haven. Henk Bakker van Proof Adviseurs vertelt in deze workshop hoe binnen een HavenLeerWerkbedrijf kan worden samengewerkt in het scholen van deze toekomstige medewerkers.