Initiatief voor ‘jongerenwerkplekken’ Zuid-Holland van start

Initiatief voor ‘jongerenwerkplekken’ Zuid-Holland van start

Vanuit de Human Capital Agenda Zuid-Holland is, in samenwerking met Deltalinqs, het initiatief gestart om 150 jongeren in Zuid-Holland aan een baan te helpen. Dit zijn plekken voor jongeren die op dit moment moeilijk aan een baan kunnen komen. Via de website www.kickstartyourcareer.nl kunnen bedrijven en jongeren zich nu aanmelden.

Subsidie voor werkplek jongere beschikbaar
Vanaf nu kunnen bedrijven uit de haven zich aanmelden om een startende jongere een jaar lang een arbeidscontract aan te bieden. Voor de werkplek kan het bedrijf subsidie aanvragen. Met deze subsidie kan het bedrijf een tegemoetkoming van 20% van het bruto jaarsalaris voor het eerste jaar ontvangen (met een maximum van € 10.000 per kandidaat).

Omdat de haven, naast de sectoren Life Sciences & Health, cybersecurity, hightech-maakindustrie en tuinbouw, als belangrijke sector binnen de provincie wordt gezien komen havenbedrijven voor deze subsidie in aanmerking. Ook organisaties die een bijdrage leveren aan de transities digitalisering, energietransitie en circulaire economie kunnen een aanvraag doen. Het bedrijf kan er echter geen reguliere vacature mee invullen en moet bereid zijn om de jongeren minimaal een jaar lang in dienst te nemen. Alle voorwaarden staan op www.kickstartyourcareer.nl.

Iedere werkplek is een kans voor een jongere
Jongeren die op of na 1 maart 2020 minimaal een mbo-3-diploma en maximaal een hbo-diploma hebben behaald komen in aanmerking, als zij minder dan een jaar relevante werkervaring hebben.

Het gaat om jongeren die op dit moment moeizaam aan een baan komen. Dit geldt voor alle jongeren, behalve jongeren met een IT-, onderwijs- of zorgachtergrond. In IT, onderwijs en zorg zijn er op dit moment genoeg baankansen.

Na selectie en matching wordt er gekeken of de jongere bij- of omscholing nodig heeft. Vervolgens krijgt de jongere tijdens het jaar begeleiding. De selectie en matching met werkgevers en jongeren worden verzorgd door de ManpowerGroup. Zij zijn als beste partij geselecteerd na een meervoudige onderhandse aanbesteding waarvoor meerdere partijen zijn gevraagd.