Buitengewone leden

Human Industries

In vijf jaar tijd stampte Kelly de Wijer een nieuw bedrijf uit de grond, dat een echt gat in de markt vult. Human Industries verzorgt al het onderhoud én de geconditioneerde opslag van rotating equipment voor grote bedrijven in de raffinage en petrochemie. Human Industries gaat daarbij voor flexibiliteit, snelheid, maatwerk en altijd de juiste mensen op de juiste plek.

Kelly de Wijer heeft jarenlange ervaring in de rotating equipment-sector en besloot vijf jaar geleden het op zijn eigen manier aan te pakken. "Ik verzamelde een groepje zeer vakkundige collega’s om me heen die ik door en door ken. Op dit moment zijn we met twaalf mensen. Met hen, soms aangevuld met een flinke groep zzp’ers die ik ook al jaren ken, verzorgen we al het voorkomende onderhoud aan en de reparatie van rotating equipment voor raffinaderijen en petrochemische fabrieken. Dat doen we zowel op locatie als in onze eigen werkplaats."

Onderdelen namaken
Human Industries wil zich onderscheiden met flexibiliteit en service. "We zijn een betrekkelijk klein bedrijf en daarom erg wendbaar. En we zijn op rotating gebied van alle markten thuis, van inspectie, revisie, reparatie tot eventuele aanpassingen op basis van reverse engineering. En het gaat zelfs zo ver dat we na het openmaken van een machine ook via 3D-scans onderdelen kunnen namaken. Zo kunnen we onze klanten veel sneller van dienst zijn, zeker als er een onderdeel dringend vervangen of gerepareerd moet worden."

Geconditioneerde opslag spare parts
"Een extra dienst die we sinds kort aanbieden is dat we reserveonderdelen voor klanten op voorraad houden. Dan heb ik het niet over een simpele pomp die je bij wijze van spreken overal van de plank kan kopen, maar over zeer specialistisch equipment zoals turbines, compressoren en rotoren." Human Industries betrok vorig jaar twee gloednieuwe panden in Hellevoetsluis. Eén daarvan is volledig geconditioneerd en ingericht voor het verticaal opslaan van capital spare parts. Verticaal is hierbij belangrijk, omdat het apparaat (vaak langwerpig) dan nergens zal doorbuigen of vervormen.

Extra garantie
Met deze geconditioneerde opslag speelt Human Industries in op een belangrijke trend. "Steeds meer fabrieken doeken hun magazijnen op. Vaak vinden ze het niet per se bij hun corebusiness horen, maar ook is er veelal sprake van ruimtegebrek. De energie- en grondstoffentransitie geeft daaraan een extra impuls: er moeten installaties bijkomen en daarom is het woekeren met de beschikbare ruimte op hun sites. De magazijnen zijn dan vaak de eerste gebouwen die 'sneuvelen'. Maar aan de andere kant willen zij natuurlijk wel snel de beschikking hebben over een perfect passend en werkend reserve-onderdeel, zodra zij dat nodig hebben. Op die trend spelen wij nu met succes in. We zijn het enige bedrijf dat zo’n hoogwaardige opslagfaciliteit heeft in deze regio en er wordt gretig gebruik van gemaakt. Bovendien geven wij een extra garantie: bij concurrenten gaat de garantie op een reserveonderdeel in vanaf het moment van levering. Bij ons gaat de garantie pas in op het moment dat de klant het inbouwt, al ligt het er acht jaar te wachten. Zo zeker zijn we van de perfecte omstandigheden in onze eigen opslag."

Het draait om mensen
Met het lidmaatschap van Deltalinqs hoopt Human Industries extra naamsbekendheid te krijgen. "Ons doel is om in de Benelux in de top 3 te komen. Momenteel zijn we nog een relatief kleine speler. Dat biedt overigens ook voordelen op het gebied van snelheid en flexibiliteit en dat willen we absoluut behouden. En het allerbelangrijkste: dat we de juiste mensen op de juiste plek kunnen houden. Dat zou meteen ook een advies aan de andere leden van Deltalinqs zijn: zorg goed voor je mensen, zij zijn immers degenen die voor jou het verschil maken. Dat is ook precies waarom wij Human Industries heten. Het draait om de mensen!"

Nieuwsbericht
19-01-2024 Even voorstellen: nieuw lid Human Industries