Groot onderhoud Rijkswaterstaat

Groot onderhoud Rijkswaterstaat

Dit jaar is Rijkswaterstaat gestart met de renovatie van de Heinenoordtunnel en de klep van de Haringvlietbrug. De tunnel en de brug liggen beide op de A29. Voor de werkzaamheden zijn afsluitingen noodzakelijk. De Heinenoordtunnel is regelmatig in de nacht en in het weekend in één rijrichting afgesloten. Daarnaast worden de tunnel en de brug ook langdurig in beide richtingen afgesloten.

De volgende langdurige afsluitingen staan gepland:

  • Van eind april tot maandag 8 mei 05.00 uur is de Heinenoordtunnel in beide richtingen afgesloten.
  • Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 28 juli 23.00 uur (mogelijk tot en met 4 augustus) is de Haringvlietbrug afgesloten voor al het verkeer.
  • Van maandag 7 augustus 01.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur is de Heinenoordtunnel in beide richtingen dicht. Het weekend voorafgaand aan deze afsluiting is de tunnel van vrijdag 5 augustus 22.00 uur tot maandag 7 augustus 01.00 uur dicht in de rijrichting Bergen op Zoom.

De afsluitingen zorgen voor hinder voor het wegverkeer. Verkeer wordt (grootschalig) omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd. Tijdens de ochtend- en avondspits kan de extra reistijd volgens de prognoses van Rijkswaterstaat oplopen tot een uur.

Meer informatie over de afsluitingen vindt u in deze folder.