Agenda

FERM Port Cyber Café

Op donderdag 12 september 2019 komen we vanuit FERM weer samen voor een nieuwe editie van het Port Cyber Café in Brasserie La Cocotte. Er staan wederom interessante sprekers voor je klaar deze middag.

Deze keer gaat het Port Cyber Café verder met de relatie tussen ICT en de fysieke infrastructuur (‘operations technology’): ‘IT meets OT’. Dit belangrijke thema is in het voorjaar al eerder aan bod geweest en krijgt nu een vervolg. In dit tweede deel hebben wij weer een aantal interessante onderwerpen voor jullie.

Succesvol implementeren van cybersecurity in Industriële Automatisering
(door: Koos van der Spek van Verdonck, Klooster & Associates)
Er zijn veel standaarden en best practices voor cybersecurity waardoor het lastig is om de juiste keuzes te maken. Hoe pak je een succesvolle implementatie aan? Welke standaarden of best practices kies je bij de toenemende integratie van OT met IT? Hoe passen die het beste op jouw organisatie en hoe pak je dat aan? Koos van der Spek geeft vanuit zijn jarenlange praktijkervaring in een interactieve sessie inzicht in antwoorden op deze en andere vragen om succesvol security te implementeren ten aanzien van OT én IT.

Praktijkvoorbeeld: het 'cyber secure' krijgen van een windmolenpark
(door: Ivonne Moeskops van Legian)
De presentatie gaat over werkzaamheden en ervaringen in de praktijk rondom de inrichting van de IT- en OT-infrastructuur securitybeleid en de maatregelen bij een Windpark bedrijf, dat momenteel het grootste werkende windpark in het Nederlandse deel van de Noordzee heeft. In de presentatie zullen de cybersecurity aspecten aan bod komen tijdens de verschillende ontwikkelingsstadia waaronder de start en oplevering van de twee offshore windparken van een Windpark bedrijf (1), de security aspecten tijdens de projectfase (2) en na oplevering nu de twee offshore windparken in productie zijn (3). Het beveiligen van het IT- en OT-netwerk en devices (SCADA, PLC) wordt hierin meegenomen.

Dit alles weer onder begeleiding van onze moderator Chris van ’t Hof.

Lees ook het verslag van de vorige editie: Cyberincidenten.

Datum en tijdstip:
2019-09-12T16:00:00 2019-09-12T18:00:00
Locatie:
Restaurant La Cocotte
Adres:
Nieuwe Langeweg 21
3194 DC HOOGVLIET RT
Aanmeldperiode:
2019-01-01T00:00:00 2019-09-11T12:00:00
AANMELDEN