Agenda

FERM Port Cyber Café

Op donderdag 23 mei 2019 komen we vanuit FERM weer samen voor een nieuwe editie van het Port Cyber Café bij Brasserie La Cocotte. Er staan wederom interessante sprekers voor je klaar deze middag.

Deze keer staat het Port Cyber Café in het teken van cyberincidenten: hoe kunnen we onze organisatie zo goed mogelijk voorbereiden met een effectieve aanpak voor het geval zich een cyberincident voordoet. Of beter nog, om deze te kunnen voorkomen!

Er zijn op dit moment verschillende manieren om cyber gerelateerde incidenten te melden. Een belangrijke voorwaarde om effectief te kunnen leren van incidenten is dat kennis over de casus en de geleerde lessen daaruit breed moet kunnen worden gedeeld met andere partijen. Dit blijkt in de praktijk echter een lastige opgave te zijn. De komende bijeenkomst hebben wij de navolgende interessante onderwerpen voor jullie.

Wat gebeurt er op de digitale snelweg van onze virtuele havenwereld? (door Martin van den Bosch van politie eenheid Rotterdam)
Hoe kunnen we ons op een redelijk eenvoudige manier nog beter beschermen tegen enkele veelvoorkomende kwetsbaarheden rondom webportals en zakelijk internetgebruik. Ook zal – onder voorbehoud – een korte toelichting worden gegeven door een bedrijf dat momenteel veelvuldig te maken heeft met de gevolgen van ‘spoofing’, waarbij niet bestaande goederen via een nepwebsite zijn verhandeld met fysieke gevolgen aan de poort.

Het belang van het veiligstellen van digitale sporen (door Maaike Hielkema van NFIR)
NFIR is een digitaal forensisch onderzoeksbureau. Ze komen in actie bij cyber incidenten en verdachte situaties (afpersing, fraude, diefstal, misdrijf, datalek) Digitaal forensisch onderzoek is afhankelijk van het beschikbaar hebben van loggegevens. Onderzoeker Maaike Hielkema zal aan de hand van een aantal spraakmakende cases vertellen hoe forensisch onderzoek werkt en waarom het zo belangrijk is om voldoende loggegevens voor handen te hebben. Kortom: een spannend verhaal hoe eenen en nullen kunnen bijdragen aan een sluitend bewijs of je juist kunnen vrijspreken!

Dit alles weer onder begeleiding van onze moderator Chris van ’t Hof. 

Aanmelden kan per e-mail via het e-mailadres speciaal voor de Port Cyber Cafés: aanmelden@ferm-rotterdam.nl.

 

Datum en tijdstip:
2019-05-23T16:00:00 2019-05-23T18:00:00
Locatie:
Brasserie La Cocotte
Adres:
Nieuwe Langeweg 21
3194 DC HOOGVLIET RT
Aanmeldperiode:
2019-01-01T00:00:00 2019-05-22T12:00:00