Agenda

FERM Port Cyber Café

Op donderdag 21 november aanstaande komen we vanuit FERM weer samen voor het Port Cyber Café. Locatie is net als voorgaande bijeenkomsten Brasserie La Cocotte op het bedrijventerrein De Gadering in Hoogvliet.

Deze keer staat het Port Cyber Café in het teken van maatregelen, waaronder bewustwording van ICT-beveiliging onder medewerkers, en de technische maatregelen die bijdragen aan de 'digitale hygiëne’ van een bedrijf en helpen tegen criminele infiltratie. Hoe kan het samenspel van menselijke activiteiten en beveiliging met digitale technologie bijdragen aan het zo goed mogelijk beschermen van uw bedrijf en onze persoonsgegevens?

Investeren in mens én techniek: zijn onze persoonsgegevens veilig?
Door Joab de Lang, Chief Information Security Officer gemeente Rotterdam

In 2017 concludeerde de Rotterdamse Rekenkamer in hun rapport “In onveilige handen” dat het slecht was gesteld met de informatiebeveiliging van de gemeente Rotterdam. Daarop volgden ingrijpende technische en organisatorische veranderingen. Joab de Lang, CISO van de gemeente, vertelt hoe zij te werk zijn gegaan en hoe Rotterdam er nu voor staat. We gaan ook in op de vraag 'Wat zou u doen als u door een toezichthouder of auditor op de vingers wordt getikt?'

Het bevorderen van een goede 'cyberhygiëne'
Door Fred Byrman, SERIS Security

Cyberhygiëne is het vrijhouden van netwerken en systemen van infecties en vermijden van besmettingshaarden. Ten aanzien van wachtwoorden wordt dit het best geïllustreerd met een tandenborstel: kies een goede, deel ‘m niet met anderen en vervang ‘m geregeld. Cyberhygiëne gaat verder dan cybersecurity awareness. Vanuit begrip van de werking van het systeem en de technieken die een kwaadwillende gebruikt om dit te manipuleren wordt actief gezocht naar een praktisch en effectief handelingsperspectief voor de gebruiker.

Uiteraard is ook de laatste 2019-editie van het FERM Port Cyber Café onder begeleiding van moderator Chris van ’t Hof.

Aanmelden kan per e-mail via ons e-mailadres speciaal voor de Port Cyber Cafés: aanmelden@ferm-rotterdam.nl

Lees ook het verslag van de vorige editie: IT meets OT - Part II

Datum en tijdstip:
2019-11-21T16:00:00 2019-11-21T18:00:00
Locatie:
Restaurant La Cocotte
Adres:
Nieuwe Langeweg 21
3194 DC HOOGVLIET RT
Aanmeldperiode: