Factsheet Provinciale Statenverkiezingen 2019

Factsheet Provinciale Statenverkiezingen 2019

Op 20 maart 2019 vinden de Provinciale Statenverkiezingen 2019 plaats. Een goed moment voor Deltalinqs om de lijsttrekkers te voorzien van input over haar belangrijkste aandachtspunten.

Deltalinqs heeft deze aandachtspunten in vorm van een factsheet naar de lijsttrekkers en de relevante stakeholders verzonden. In de factsheet stelt Deltalinqs vijf dossiers centraal, die cruciaal zijn voor het succes van de ondernemingen in de mainport Rotterdam: 1. Infrastructuur en bereikbaarheid, 2. Milieu, 3. Veiligheid, 4. Energietransitie en 5. Arbeidsmarkt.

Het haven Industrieel Complex Rotterdam (HIC) kent veel uitdagingen voor de toekomst. Vanuit het collectieve belang vraagt Deltalinqs de provincie de ambities waar te maken op de volgende punten:

  • een aantrekkelijke, bereikbare en veilige haven om in te werken en nabij te wonen;
  • een optimaal investeringsklimaat met efficiënte regelgeving, redelijke lasten en tarieven en voldoende kwalitatief personeel;
  • geen regionale/lokale verzwaring van nationale of Europese wet- en regelgeving.

De factsheet Provinciale Statenverkiezingen 2019 is digitaal te downloaden. Een gedrukte versie kan via vandriel@deltalinqs.nl worden aangevraagd.