Agenda

Masterclass 'Is een elektrische boiler een goed idee?' (Bilfinger Tebodin)

In het huidige energietijdperk speelt het loskomen van fossiel en de toename van opgewekte elektriciteit met zon en wind. In dat perspectief is een elektrische boiler een interessante optie.
Echter, we zuchten ook onder netwerkcongestie en er willen meer partijen elektrificeren.

Bilfinger Tebodin is uitgenodigd om de bijeenkomst op maandag 27 november (15.30-17.30 uur) te leiden en kennis in te brengen van de aanpak van het herinrichten van de energiehuishouding als geheel bij bedrijven uit de procesindustrie.
Hoe past een elektrische boiler in dit plaatje?

Daarnaast is ook Battolyser uitgenodigd. In tegenstelling tot een elektrische boiler kan Battolyser naast overschotten opnemen ook tekorten aanvullen met opslagmethoden.
Met Battolyser krijgen we een inkijkje in de rol van waterstof als opslagmiddel of goedkoop geproduceerde grondstof.

Battolyser Systems ontwikkelt en produceert de Battolyser®: Werelds eerste waterstof batterij die zowel elektriciteit kan opslaan zoals een batterij, als waterstof kan produceren zoals een electrolyser. De Battolyser® slaat elektriciteit op wanneer er veel hernieuwbare elektriciteit aanwezig is en de elektriciteitsprijzen laag zijn en gaat wanneer de batterij zich vult, automatisch waterstof produceren. Echter, wanneer er geen hernieuwbare elektriciteit aanwezig is, of de prijzen te hoog zijn, kan een Battolyser® per direct stoppen met waterstof productie en kan de batterij capaciteit ontladen worden. Zo is het eigenlijk een batterij die nooit vol geraakt en een electrolyser met de flexibiliteit van een batterij.

In het panel nemen deel:
Melanie Noorlander   | Engineering Manager Energy & Process
Michiel Geurds          | Program Manager Industrial Sustainability
Kathleen Dingenen    | Battolyser Systems

Na de paneldiscussie start een workshop waarin iedereen vrij is om zijn eigen kennis en mening of juist vragen in te brengen. Uiteindelijk ronden we af met een overzicht over de resultaten en mogelijke oplossingsrichtingen.

Datum en tijdstip:
2023-11-27T15:30:00 2023-11-27T17:30:00
Locatie:
Deltalinqs
Adres:
Waalhaven Z.z. 19
3089 JH ROTTERDAM
Aanmeldperiode:
2023-09-26T08:30:00 2023-11-26T17:00:00