Diverse wegafsluitingen 1 tot 19 oktober 2020

Diverse wegafsluitingen 1 tot 19 oktober 2020

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Dit zorgt voor het nodige oponthoud. De belangrijkste afsluitingen in de komende drie weken zijn in dit bericht opgenomen.

Suurhoffbrug
De Suurhoffbrug (A15) is in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 oktober (23.00 tot 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. Er vinden dan inspecties en reparatiewerkzaamheden plaats.

Omleidingsroute
Verkeer vanuit Rotterdam richting Oostvoorne en de Maasvlakte en vanuit de Maasvlakte richting Rotterdam worden omgeleid via de A15, N57, N218 en N15 (vice versa). De vertraging is afhankelijk van herkomst en bestemming en bedraagt tussen 10 en 30 minuten. Meer informatie

Drechttunnel
Rijkswaterstaat sluit in het weekend van 2 oktober tot 5 oktober in verband met onderhoud de rechterbuis richting Breda van de Drechttunnel af. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten. De werkzaamheden vinden plaats in de rechter tunnelbuis van Rotterdam richting Breda van vrijdag 2 oktober 21.00 uur tot maandag 5 oktober 05.00 uur.

Omleidingsroutes

  • Afrit 21 Dordrecht-Centrum West is vanuit Rotterdam bereikbaar via de linker tunnelbuis.
  • Afrit 22 Zwijndrecht blijft toegankelijk.
  • Toerit 22 Zwijndrecht richting Breda is afgesloten. Verkeer vanuit Zwijndrecht richting Breda wordt omgeleid via de Burgemeester Doumaweg, Pieter Zeemanstraat, A16 om vervolgens om te keren bij af- en toerit 23 Hendrik Ido Ambacht en de weg te vervolgen via de hoofdrijbaan richting Breda.
  • Hulpdiensten kunnen de werkzaamheden passeren.

Ridderkerk-Alblasserdam
In het weekend van 9 t/m 12 oktober worden spoedwerkzaamheden op de A15 Rechts (Ridderkerk richting Gorinchem) uitgevoerd. In verband met het aanbrengen van nieuw asfalt is de A15 tussen knooppunt Ridderkerk en Alblasserdam volledig afgesloten voor alle verkeer van vrijdag 9 oktober 22:00 uur t/m maandag 12 oktober 05:30 uur. De A15 richting Rotterdam blijft open voor al het verkeer.

Speciale aandacht voor ADR-transporten: de gevaarlijke stoffenroute via de N915/Brug over de Noord is het gehele weekend niet bereikbaar. Vervoer van gevaarlijke stoffen richting Gorinchem en Breda wordt omgeleid via de A16, A20, A12 en A27. Meer informatie

Botlektunnel

De Botlektunnel A15 is van zaterdag 17 oktober 10.00 uur tot zondag 18 oktober 10.00 uur afgesloten wegens werkzaamheden. Als het werk conform de planning en zonder tegenvallers verloopt, is de tunnel mogelijk al eerder gereed voor heropening. Er zijn omleidingsroutes ingesteld, die te volgen zijn via borden en verkeersregelaars.