DeltaPORT Donatiefonds helpt jongerencoaches in Delfshaven

DeltaPORT Donatiefonds helpt jongerencoaches in Delfshaven

Het DeltaPORT Donatiefonds - het 'burenfonds van de haven' - ondersteunt met een forse financiële bijdrage het project ‘Van droom naar doel is doen’ waarbij in de Rotterdamse wijk Delfshaven jongerencoaches worden opgeleid. Deze coaches gaan nieuwe generatie jongeren begeleiden naar nieuwe en betere vooruitzichten.

Het project is een initiatief van de stichting Creative Action Now en is gebaseerd op de ervaringen van een soortgelijk project in de Amerikaanse stad Chicago. In het project ‘Van droom naar doel is doen’ gaan sleutelfiguren in Delfshaven als wijkcoaches in Spangen, Schiemond en Bospolder/Tussendijken aan het werk om jongeren te begeleiden. Dit zijn jongvolwassenen die een nauwe band met de doelgroep hebben, de nieuwe generatie jongeren.

Dit voorjaar start de eerste masterclass, een acht weken durende training waarin talent, muziek, kunst en cultuur centraal staan. Daarna gaan de wijkcoaches-in-spe met elkaar en zelfstandig werken aan een ‘pitch’ in hun eigen wijk, waarbij ook ondernemers en potentiële werkgevers worden betrokken. Ook in de vijf maanden daarna worden de wijkcoaches begeleid.

Met het DeltaPORT Donatiefonds onderstrepen het Havenbedrijf Rotterdam en het Rotterdamse havenbedrijfsleven hun maatschappelijke betrokkenheid. Driemaal per jaar wordt voor een project in het gebied rond het haven- en industriecomplex een fors bedrag toegekend.

Meer informatie over het donatiefonds: www.deltaportdonatiefonds.nl