Werkbezoek haven Tweede Kamerleden EZK

Werkbezoek haven Tweede Kamerleden EZK

Samen met Havenbedrijf Rotterdam, VNCI, VNPI en VOTOB organiseerde Deltalinqs op 10 september een werkbezoek voor een aantal politici, om hen te laten zien dat wij als cluster onze plannen voor verduurzaming klaar hebben liggen en daar heel graag mee willen starten, maar dat daarvoor een ondersteunende, heldere en doortastende industriepolitiek nodig is. 

Na ontvangst bij het Havenbedrijf Rotterdam gingen wij in gesprek met een aantal leden van de Vaste Kamercommissie EZK. Aan bod kwam onder andere welk beleid, randvoorwaarden en stappen nodig zijn om te komen tot een klimaatneutrale en circulaire industrie in 2050. Bekijk de video.

Het werkbezoek werd vervolgd met een vaartocht door de Rotterdamse haven inclusief rondleidingen bij een chemie-, raffinage- en tankopslagbedrijf (respectievelijk Nobian, ExxonMobil en Rubis Terminal).

Conclusie van de dag: een interessante en leerzame bijeenkomst waarin de kamerleden een goed inzicht hebben gekregen in zowel de uitdagingen als de kansen in het Rotterdamse haven- en industrieel cluster. Topprioriteit daarbij is het aanpassen van de energie-infrastructuur.