Subsidie voor infrastructuur duurzame energieuitwisseling

Subsidie voor infrastructuur duurzame energieuitwisseling

De provincie Zuid-Holland stelt subsidie beschikbaar voor de aanleg van lokale infrastructuur die duurzame energieuitwisseling mogelijk maakt. Het Deltalinqs Climate Program helpt bedrijven bij de aanvraag hiervan.

In het afgelopen jaar hielp Deltalinqs de eerste bedrijven om de subsidieregeling Energie-infrastructuur op industrieterreinen in Zuid-Holland succesvol aan te vragen. De regeling is bedoeld voor samenwerkende bedrijven in de industriële sector in Zuid-Holland die hun CO2-uitstoot willen beperken door op hun eigen industrieterrein hun infrastructuur aan te passen. Bijvoorbeeld voor uitwisseling van restwarmte. Het gaat daarbij om kleinschalige, lokale infrastructuur.

25 procent
De regeling subsidieert maximaal 25 procent van de investeringskosten tot een maximum van € 250.000,- bij een samenwerking van twee bedrijven. De hoogte van de subsidie is ook afhankelijk van de CO2-winst. De provincie Zuid-Holland verhoogt het subsidiebedrag tot maximaal € 375.000,- als het gaat om nieuwe energie-infrastructuur bij meer dan twee bedrijven.

Interesse?
Deltalinqs meet momenteel samen met de provincie Zuid-Holland de mate van interesse in de nieuwe regeling. Bij veel vraag naar de regeling, kan de provincie Zuid-Holland deze verlengen en uitbreiden. Ook als de regeling nog niet helemaal past bij uw investeringsplannen, horen wij dit graag. Dankzij uw input kan de provincie Zuid-Holland de regeling indien nodig verder uitbreiden.

Heeft uw onderneming interesse en/of hulp nodig bij een subsidieaanvraag? Laat dit dan weten via Diederik Kuipers, projectleider Deltalinqs Climate Program.