Uitnodiging Webinar Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)

Uitnodiging Webinar Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)

Hoe werkt de stimuleringsregeling SDE++? Welke CO2-reducerende technieken komen in aanmerking? Hoe wordt de hoogte van SDE++-subsidie bepaald en hoe vraag je de subsidie aan? Tijdens de Webinar ‘Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)’ op dinsdag 30 juni geeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) antwoord op deze vragen.

Het webinar Stimulering Duurzame Energietransitie is specifiek gericht op SDE++-aanvragers voor (industriële) bedrijven, intermediairs en adviesbureaus die geïnteresseerd zijn in de nieuwe CO2-reducerende technieken. Na publicatie van de regeling in de Staatscourant volgt nog een ‘algemene SDE++-webinar’.

SDE++
De SDE++ is een verbreding van de voormalige Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Deze nieuwe regeling stimuleert naast duurzame energieproductie ook CO2-reductie. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling. RVO-experts maken u op 30 juni graag wegwijs binnen de SDE++.

Programma
• Opening
• Werking SDE++
• Nieuwe CO2-reducerende technieken
• Wat is nodig voor een aanvraag?
• Vraagbeantwoording

Europees innovatiefonds van 10 miljard euro
Naast de SDE++ is er ook het Innovation Fund van de Europese Commissie in wording. Bedrijven en consortia die bezig zijn of gaan met innovatieve koolstofarme technologieën kunnen binnenkort financiering aanvragen via het Innovation Fund. Het Innovation Fund is een financieringsprogramma van de Europese Commissie en loopt van 2020 tot en met 2030. Het totaalbudget is € 10 miljard. Zie ook: www.rvo.nl

Aanmelden
Om mee te doen, hoeft u geen app te installeren, het webinar werkt in de webbrowser op uw pc, laptop, tablet of telefoon. Wilt u aan dit webinar deelnemen? Meld u dan nu aan via de registratielink. Deelname is gratis. Kunt u dinsdag 30 juni niet live deelnemen? Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u een terugkijklink.