Handelsmissie energietransitie naar Texas, USA

Handelsmissie energietransitie naar Texas, USA

Benieuwd hoe ze in Houston, USA, omgaan met de energietransitie? Wederzijdse investeringsmogelijkheden verkennen of nieuwe technologieën bespreken? Ga dan mee met de handelsmissie onder leiding van premier Mark Rutte, van 20 tot en met 24 april 2020.

Namens de gemeente Rotterdam sluit Arjan van Gils aan, wethouder Financiën, Organisatie, Haven en Grote Projecten. De missie is onderdeel van het bezoek van minister-president Rutte aan Mexico en Texas. Naast een missie gericht op Life Sciences & Health is er een speciale energietransitiemissie. Deze missie richt zich op (markt)kansen en samenwerking voor bedrijven (inclusief start-ups en scale-ups), regio’s en kennisinstellingen op de volgende drie thema’s:

  • Havenlogistiek - de rol van havens bij de energietransitie, waaronder de toepassing van digitale platforms.
  • Waterstof – transitie en blauwe en groene waterstof.
  • CO2-afvang/CCUS (Carbon Capture, Utilization & Storage).

Nederland is met de VS bezig de samenwerking op energie-innovatie meer focus en een nog grotere impact te geven, waarbij waterstof en CCUS voor beide landen cruciale thema’s zijn.

Voor wie
Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn binnen bovenstaande sectoren. Vrouwelijke ondernemers, kennisinstellingen en start-ups/scale-ups zijn extra welkom! Aanmelden kan tot en met eind februari.

Meer informatie en aanmelden