Green Leaders bijeen voor duurzaam bedrijfsleven

Green Leaders bijeen voor duurzaam bedrijfsleven

Meer dan zestig leiders uit het bedrijfsleven kwamen begin februari samen op uitnodiging van het platform duurzaam bedrijfsleven. Tijdens de bijeenkomst kreeg de CEO van Greenchoice de Green Leaders Impact award.

En werd onderzoek gepresenteerd over de kenmerken van een Green Leader. De Rotterdamse haven- en industriesector werd vertegenwoordigd door programmadirecteur Deltalinqs Climate Program Alice Krekt.

Presentator Paul van Liempt zei tijdens de bijeenkomst: "Technologisch is er al heel veel mogelijk in Nederland, maar het zijn sterke leiders die het verschil gaan maken. Met een heldere visie, durf om verandering in gang te zetten en oog voor zowel financieel als maatschappelijk rendement kunnen we grote sprongen maken. Dat is waar Green Leaders om draait."

De wereld verbeteren én iets verdienen
Aan Evert den Boer, CEO van Greenchoice, werd op de bijeenkomst de Green Leaders Impact Award uitgereikt. Deze prijs is bestemd voor leiders die vanuit hun positie impact maken en resultaten boeken voor maatschappelijk en economisch rendement. "Heel goed om te zien dat er veel ondernemers zijn die met elkaar de nieuwe economie willen ontwerpen," zegt Alice Krekt. "De energie- en grondstoffentransitie gaat nou eenmaal het snelst als er een goed verdienmodel wordt ontwikkeld."

Zeven kenmerken van Echt Leiderschap
Tijdens de bijeenkomst was ook aandacht voor het onderzoek van recruitmentbedrijf Ebbinge. Zij hielden 28 interviews met Nederlandse CEO’s en leidinggevenden over leiderschap. Uit de antwoorden distilleerden de onderzoekers zeven kenmerken van wat zij echt leiderschap noemen. Deze kenmerken zijn: zelfbewust (een goed zelfinzicht), verantwoordelijk (je mag niet weglopen voor (maatschappelijke) verantwoordelijkheid), visionair (je hebt geen strategie, maar een enthousiasmerende toekomstdroom), risicobereid, verbindend, koersvast en impactvol (je wilt iets nalaten).